Donaties goede doelen
0
1
7
3
0

Humanity House

Leven in vrede en vrijheid is kwetsbaar. Humanitaire thema’s als gelijke rechten, voedselzekerheid, vrijheid van meningsuiting en migratie spelen overal ter wereld een rol. Rampen en conflicten zijn aan de orde van de dag. Het Humanity House maakt mensen bewust van de impact van humanitaire thema’s, die de levens van tientallen miljoenen mensen ter wereld dagelijks beheersen. Het Humanity House is 9 december 2010 opgericht en is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. 

De naam Humanity House staat voor ‘Huis voor menselijkheid’. Een plek waar ruimte is om het menselijke verhaal achter rampen en conflicten in de wereld te horen, zien en beleven. Op de fysieke locatie aan de Prinsegracht in Den Haag, maar ook online.

Het Humanity House biedt in haar museum de ervaring hoe het is om een ramp of conflict mee te maken en brengt via tijdelijke tentoonstellingen aanverwante thema’s voor het voetlicht. Het Humanity House biedt ook een platform, een ontmoetingsplek voor mensen, organisaties en instanties die zich bezighouden met humanitaire thema’s.

Ten slotte brengt het educatieprogramma wereldproblemen dichterbij kinderen en jong volwassenen. Het Humanity House wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken met een specifiek aanbod voor jongeren (10-24, young professionals (25-40) en professionals.

>> Ga naar de website van het Humanity House

Je ontvangt een donatiecode wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) hebt geboekt (na je event). Donatiecode invullen

 

 

naar alle goede doelen

Museum voor humanitaire thema's

Logo Humanity House Extra afbeelding van Humanity House Extra afbeelding van Humanity House

naar alle goede doelen