Donaties goede doelen 2022
0
0
0
2
3

Abcoude De Kool, De Geit en De Wolf, Fort bij Abcoude

Locatie met meerwaarde De Kool, De Geit en De Wolf, Fort bij Abcoude in Abcoude
CultuurNatuur

Het Forteiland is eigendom van Natuurmonumenten. Behoud van flora en fauna staat op één. De mens is te gast in dit behoorlijk ongerepte stukje natuur, waar bijzondere vogels huizen.

Fort Abcoude is het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam; de 135 km lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. De gebouwen van het fort zijn gemaakt van bakstenen en brikkenbeton, als een van de laatste in zijn soort. Het fort is een rijksmonument en UNESCO Werelderfgoed.

Het fort is nu volledig gerestaureerd. De Kool, De Geit en De Wolf organiseren evenementen en vergaderingen op deze avontuurljike plek. Mede hierdoor blijft dit mooie culturele erfgoed behouden voor de toekomst. Puurheid en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten in de bedrijfsvoering van De Kool, De Geit en De Wolf.

 

'Een oase in de Randstad'

Deze locatie doet mee aan de actie 'Reserveren met Meerwaarden': verzet je event kosteloos tot 7 dagen voor de datum. Lees hier de voorwaarden.

 

‘Een oase in de Randstad’ is niets teveel gezegd. Dit kleine eiland is één brok natuur. Vanaf het moment dat je aankomt word je gastvrij tegemoet gekwetterd door de vele vogels die er huizen. In het bijzonder vind je hier vleermuizen, prachtig gekleurde ijsvogels en imposante roofvogels.

Een eiland, dus omgeven door water

Omdat dit een eiland is, kom je alleen bij het Fort als je het water weet over te steken. Dat lukt je door de pont te gebruiken die je zelf kunt bedienen. Hoe je alles meekrijgt naar de overkant, is een klein beetje een uitdaging. Zie hier herkomst van de naam van de eventorganisatie: De Kool, De Geit en De Wolf.

Naar de overkant met kool, geit en wolf

In het gelijknamige raadsel moet een man deze drie aan de overkant brengen, terwijl er steeds maar een tegelijk in zijn kleine bootje paste. Hoe moest hij het aanpakken, zodat ze elkaar niet op zouden eten? Het schetst de sfeer van deze locatie. Dit is een plek met vrolijke uitdagingen. Een uitgelezen locatie voor pioniers en avonturiers. Ben je dat niet zo van jezelf? Dan helpt deze omgeving je in elk geval zeker om te ontspannen, te genieten en los te laten.

Circulair, puur en duurzaam

De ruimtes in het fort zijn circulair ingericht. Er is eigenlijk geen standaard inrichting, voor elke gelegenheid wordt de ruimte passend gestyled en opgesteld. Een walking diner of een presentatie? Een groot feest met een barbecue? Teambuildingsactiviteiten? Natuurwandelingen als break? Alles kan hier. De mensen van De Kool, De Geit en De Wolf vinden niets leuker dan met jou te bedenken, hoe jij je gasten op een positieve manier gaat verrassen.

Start met een wandeling

Vanaf het pittoreske station van Abcoude, loop je in 20 minuten naar het Forteiland. Het natuur avontuur begint zo meteen.

Van kleine vergaderingen tot out of the box events

De verschillende ruimtes in het Fort zijn apart en geschakeld in te zetten. Je kunt er met een klein gezelschap vergaderen in een gezellig ingerichte vergaderruimte, maar ook hele hele fort afhuren en een out of the box event tot 120 mensen organiseren.

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan >> dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.

Waarom boek je De Kool, De Geit en De Wolf Fort bij Abcoude?

  • een oase in de Randstad
  • natuur en cultuurhistorie tegelijk
  • puurheid en duurzaamheid staan hier voorop
  • pioniers en avonturiers halen hier hun hart op
  • de ruimtes worden speciaal voor jouw bijeenkomst ingericht en gestyled 
  • goede mogelijkheid om de buitenruimte te betrekken


De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_5 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_2De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_3De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_2 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuurDe kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_3 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_9 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_6 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_7 1De kool de geit en de wolf fort abcoude locatie met meerwaarde voor cultuur en natuur_8 1

Adresgegevens

De Kool, De Geit en De Wolf, Fort bij Abcoude
Molenweg 19
1391CH Abcoude

Provincie Utrecht

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid
of een offerte aan


BEL DE LOCATIE

NAAR DE WEBSITE VAN DE LOCATIE

Zaalcapaciteit (theateropstelling)

De Kool Lounge: 50 (normaal) / 18 (bij 1,5m)
Proeflokaal De Geit: 50 (normaal) / 18 (bij 1,5m)
Het hele fort: 120 (normaal) / 40 (bij 1,5m)

Prijsindicatie

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Huur één ruimte vanaf €350,00 per dagdeel, het hele fort huur je voor €1500,00 per dag. Boerenlunch voor 18,50 pp.

Opladen elektrische auto

Nee