DONATIES GOEDE DOELEN 2022
0
0
6
2
6
Cultuur

Gastopstal is een cultuurhistorische Friese kop-hals-romp boerderij uit de 19e eeuw. De eigenaren hebben de boerderij in de loop van 20 jaar met veel liefde ingericht als een plek waar je kunt vergaderen én overnachten.

In 2013 is de boerderij gedeeltelijk afgebrand, buiten hun schuld en met grote gevolgen voor het historische pand. Zes jaar lang streed het gezin met de verzekeraar over een passende schadevergoeding. Ondertussen bouwden zij de boerderij eigenhandig weer op, met het architectenoog van de eigenaar en eenvoudige, vaak hergebruikte materialen. 

Het resultaat is een moderne ode aan de cultuurhistorische boerderij. Het kop-hals-romp principe is helemaal intact gebleven. Maar nu met open, lichte ruimten, een interne lift en prachtige vergezichten. 

Gastopstal is daarmee niet alleen een cultuurhistorisch monument, maar ook een monument voor de liefdevolle strijd en het doorzettingsvermogen van dit gezin. Met als inzet het behoud van deze prachtige boerderij. 

'Cultuurhistorische locatie met een moderne twist'
Wyns

Gast op Stal

Locatie met meerwaarde Gast op Stal in Wyns
Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_2 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_3 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_4 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_5 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_6 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_7 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_8 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_9 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_10 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_11 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_12 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_13 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_14 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_15 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_16 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_17 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_18 1Gast op stal in wyns locatie met meerwaarde in friesland_19 1

Waarom boek je Gast op Stal?

  • je bent er helemaal uit
  • ligging in een weidse omgeving
  • cultuurhistorische locatie met een moderne twist
  • hartelijke en eerlijke sfeer
  • je kunt er ook overnachten

 

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Gast op Stal in Wyns

Deze boerderij is erg geschikt om buiten de waan van alledag in een weids landschap te vergaderen of een kleiner evenement te organiseren. Een- of meerdaags. Eerlijkheid is hier belangrijk. Zo hanteert de locatie het hele jaar vaste prijzen. Oók als het nog eens van een Elfstedentocht komt.

Kop Hals Romp

Kop hals romp boerderijen worden zo genoemd omdat de vorm lijkt op een liggende koe, waarbij het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp is. 

Eventruimte: ruimte en licht

In de romp van de boerderij vind je de centrale ruimte, waar je met 50 mensen in theateropstelling past. Met de hoge plafonds en het vele hout en licht, is dit een bijzondere setting voor je bijeenkomst.

Boeren Boardroom van Gast op Stal

De interne lift brengt je naar de loft op de tweede etage, waar je een appartement vindt van 200 m2 met prachtig uitzicht. Deze ruimte is multifunctioneel. Zowel geschikt voor een groep die wil overnachten als in te zetten als boeren-boardroom. Afke serveert hier eten uit als je wil, maar zelf koken kan ook in de goed geoutilleerde keuken.

Bed & Breakfast Gast op Stal

Naast deze vergader- en eventlocatie, is Gast op Stal ook een B&B. In en om de boerderij vind je vijf appartementen van verschillende groottes en nog vijf separate slaapkamers. Met hoeveel mensen je terecht kunt voor een meerdaagse, hangt er vanaf of je met anderen op een kamer wil slapen of liever niet. Als ieder een eigen kamer wil kun je terecht met 12 personen, bij twee personen op een kamer met 29 personen, bij bezetting van alle slaapplekken met 40 personen.

Zwevend slapen

Van de appartementen is de strowagen erg bijzonder. Net iets boven de grond, met een gigantisch raam van waardoor je vrij uitzicht hebt over de weilanden en het water, voel je je in deze wagen haast zweven in het landschap. 

Adresgegevens

Gast op Stal Wyns 28 9091BD Wyns Provincie Friesland

Zaalcapaciteit Gast op Stal

(theateropstelling)
Centrale ruimte: 50 (normaal) / 15 (bij 1,5m)

Prijsindicatie Gast op Stal

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Huur grote ruimte € 75,00 per dagdeel. Uitgebreide lunch vanaf € 12,50 per persoon.

Bijzonderheden

Gast op Stal ligt langs de Elfstedenroute.

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Opladen elektrische auto

Nee