Donaties goede doelen
0
3
0
7
8

Enkhuizen Zuiderzeemuseum

Locatie met meerwaarde Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Cultuur

In het Zuiderzeemuseum komen vroeger en nu bij elkaar. Het vertelt het verhaal van het leven in de Zuiderzeetijd. Je kunt het dorpje bezoeken, dat is opgebouwd uit originele huisjes uit de dorpen rond de Zuiderzee. Misschien kom je zelfs wel een verdwaalde visser tegen uit die tijd!

Maar het Zuiderzeemuseum is meer. In het binnenmuseum vind je een verzameling moderne en hedendaagse uitingen van kunst en cultuur die samenhangen met de rijke tradities uit het Zuiderzeegebied. En er zijn tal van voorstellingen en educatieve programma's die ervoor zorgen dat dit stukje cultuurhistorie blijft leven.

Een dikke plus voor cultuur!

'We laten cultuurhistorie tot leven komen'

Waan jezelf weer even in de vorige eeuw, toen het IJsselmeer nog Zuiderzee heette en de mensen in de omliggende dorpen voornamelijk hun geld verdienden met de visserij. Het sfeervolle Zuiderzeemuseum stelt zijn historische panden ook beschikbaar voor events, feesten en vergaderingen. Het museum is buiten openingstijden zelfs te boeken als unieke locatie voor een (bedrijfs)evenement. Dan heb je een compleet dorp helemaal exclusief. 

Maar ook binnen de openingstijden is er veel mogelijk. Tussen de dikke muren en eeuwenoude balken van restaurant Het Peperhuis kun je bijna altijd terecht. Het bijbehorende terras kijkt uit over de mooie binnenplaats van het binnenmuseum.

Het Amsterdamse huis is een multifunctionele locatie in het buitenmuseum, die uitstekend ingericht kan worden als congreslocatie. Dankzij de flexibele inrichting kan de opstelling geheel aanpast worden. Buiten de vakanties en weekends is deze bijna altijd beschikbaar. Door de vele sublocaties en subzalen zijn er ook meer dan voldoende breakoutrooms.

En hoe leuk is het om je vergadering of brainstorm te organiseren in een bakkerij of slagerij, ingericht zoals in grootmoeders tijd? Het centraal gelegen kerkje is in het dorpje een van de sfeervolste plekken om een presentatie te geven. Het voormalig Enkhuizer koetshuis middenin het buitenmuseum doet dienst als filmzaal en theater, maar is ook prima te gebruiken voor lezingen en presentaties. Je bijeenkomst afsluiten doe je natuurlijk met een borrel in historische café Hindelopen, bij mooi weer op het terras aan het water.

Nog even dit...... Enkhuizen klinkt misschien wat ver weg, maar het is slechts 15 minuten van Lelystad (over de dijk) en 30 autominuten van Amsterdam. En je kunt je bezoekers ook laten aankomen per boot!

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan >> dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Zuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in EnkhuizenZuiderzeemuseum in Enkhuizen


Adresgegevens

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 16
1601LA Enkhuizen

Provincie Noord-Holland

INFORMATIE/OFFERTE AANVRAGEN

BEL DE LOCATIE

NAAR DE WEBSITE VAN DE LOCATIE

Zaalcapaciteit (theateropstelling)

Amsterdams huis: 150 personen
Peperhuis: 120 personen
Koffiehuis Hoorn: 40 personen
Café Hindeloopen: 40 personen
Pand Purmerend: 12 personen
Binnenmuseum binnenplaats: 40 personen
Wieringer Kapel: 60 personen
Schooltje Kollum: 30 personen
Filmzaal: 60 personen

Prijsindicatie

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Zaalhuur van € 150,00 tot € 750,00 per dagdeel, vervalt bij afname horeca-arrangement vanaf bepaald bedrag. Vergaderarrangement vanaf € 9,00 p.p.