Donaties goede doelen 2020
0
0
7
6
0

Maatschappelijke bestemming staat bovenaan bij het Genietcafé

Nieuw op de website Maatschappelijke bestemming staat bovenaan bij het Genietcafé

Nog nooit in Zutphen geweest? Zonde! Daar staat namelijk het Genietcafé, gevestigd in een prachtig pand uit de 14e eeuw. Het is het oudste pand in Nederland dat nog echt in gebruik is en heeft het mooiste terras van Zutphen.

Meer waarden voor mens en cultuur

Het historische pand is gered van verval door Het Genietcafé. Vele eeuwen vonden veel armen en behoeftigen er onderdak. Het pand heeft altijd een maatschappelijke bestemming gehad. Met veel liefde wordt nu de historie van het pand bewaard en tegelijk een eigentijds horecaconcept gevoerd dat voor een gezonde exploitatie zorgt. Leerlingen en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier een leer- of werkplek. In de programmering van activiteiten in het pand is veel oog voor verbinding van mensen, inclusie en ruim baan voor cultuur.

Binnen is er veel moois te zien. Een pand dat zo oud is kent natuurlijk wat betreft luxe wat beperkingen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de authentieke details die na de respectvolle renovatie in het oog springen.

Meerdere zalen in Het Genietcafé

Boven, op de eerste en tweede etage, van het Genietcafé zijn er meerdere ruimtes die je kunt boeken voor een vergaderarrangement, receptie, workshop, lezing, presentatie of andere bijeenkomst. De zalen zijn stuk voor stuk erg sfeervol en hebben een mooie lichtinval. Ook het café zelf is af te huren voor bijvoorbeeld een receptie of tentoonstelling.

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.