Donaties goede doelen 2022
0
0
5
8
4

De Meern Metaal Kathedraal

Locatie met meerwaarde Metaal Kathedraal in De Meern
MensCultuurNatuur

De Metaal Kathedraal is een monumentale kerk uit 1857, die in de oorlog in gebruik genomen werd als staalfabriek. Nu is het een een zelfvoorzienende mini-economie. Een ecologische culturele broedplaats en een werkplaats voor kustenaars. De activiteiten die hier plaats vinden, hebben allemaal een raakvlak met natuur, innovatie en cultuur.

De bijzondere plek is bestemd om kunstenaarsschap te laten floreren, dromen te realiseren en deelbaar te maken met een groot publiek. Metaal Kathedraal werkt op het snijvlak van kunst, ecologie en maatschappij en wil haar bezoekers stof tot nadenken geven. De bedrijfsvoering en herbestemming van het monumentale pand gaan hand in hand met deze ambities.

Circulair denken is hier ver doorgevoerd: vegetarische en biologische catering, natuurlijke isolatie, een groen dak en duurzame installaties. Ook hier wordt het publiek bij betrokken. Het landgoed is een voedselbos.

 

'Wij willen onze bezoekers stof tot nadenken geven'

 

De Metaal Kathedraal is een verwonderende locatie. Een flamboyante mix van cultuur, natuur en maatschappelijke betrokkenheid. De zalen zijn prachtig en hebben een industriële en mystieke look. Rauwe ruimtes waar veel kan. Zoek je een locatie die een onuitwisbare indruk achterlaat op je bezoekers, dan ben je hier op het goede adres. 

Monumentaal
Maak bijvoorbeeld gebruik van Het Hemelryck, gelegen op de eerste verdieping. Deze zaal heeft een unieke sferische monumentale setting van vergane glorie en nostalgie in de nok van de kerk. Je kan de spitsbogen aanraken. Er is plek voor 100 personen.

Industrieel
Of gebruik De Buyck op de begane grond. Een rauwe industriële ruimte, die decennia lang is gebruikt als metaalfabriek. Uitermate geschikt voor ruig en groot werk, het bouwen van grote installaties, locatie voorstellingen, exposities, etentjes en fotoshoots. Je kunt er zelfs vanuit het buitenterrein in met een kleine auto of bus, dus je kunt helemaal los gaan met de aankleding.

Festivalsfeer
De Metaal Kathedraal beschikt ook over een buitenruimte: BramenBosch. Hier vind je ook De Dome, die je kunt betrekken als breakout ruimte. Hiervoor zijn nog twee subzalen beschikbaar. 

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan >> dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.

 Metaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo overzichtMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo hollandiaMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo hemelreyckMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvoMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo dinerenMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo subruimtesMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo doe iets doe het nuMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo bramenboschMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo de domeMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo herbergMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo muziekkapelMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo productieMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo de buickMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo trouwenMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo avondMetaal kathedraal in de meern creatieve broedplek en duurzame eventlocatie mvo voorportaal


Adresgegevens

Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20
3545NA De Meern

Provincie Utrecht

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid
of een offerte aan


BEL DE LOCATIE

NAAR DE WEBSITE VAN DE LOCATIE

Zaalcapaciteit (theateropstelling)

Het Hemelryck: 100 (normaal) / 35 (bij 1,5m)
De Buyck: 250 (normaal) / 80 (bij 1,5m)
Hollandia: 50 (normaal) / 17 (bij 1,5m)
Het Voorportaal: 15 (normaal) / 5 (bij 1,5m)
De Dome: 60 (normaal) / 20 (bij 1,5m)

Prijsindicatie

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Grote zaal vanaf €400 per dagdeel.

Opladen elektrische auto

Nee