DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
6
0
Mens, Cultuur, Natuur

De Metaal Kathedraal in Utrecht is een monumentale kerk uit 1857, die in de oorlog in gebruik genomen werd als staalfabriek. Nu is het een een zelfvoorzienende mini-economie. Een ecologische culturele broedplaats en een werkplaats voor kustenaars. De activiteiten die hier plaats vinden, hebben allemaal een raakvlak met natuur, innovatie en cultuur.

De bijzondere plek is bestemd om kunstenaarsschap te laten floreren, dromen te realiseren en deelbaar te maken met een groot publiek. Metaal Kathedraal werkt op het snijvlak van kunst, ecologie en maatschappij en wil haar bezoekers stof tot nadenken geven. De bedrijfsvoering en herbestemming van het monumentale pand gaan hand in hand met deze ambities.

Circulair denken is hier ver doorgevoerd: vegetarische en biologische catering, natuurlijke isolatie, een groen dak en duurzame installaties. Ook hier wordt het publiek bij betrokken. Het landgoed is een voedselbos.

 

'Wij willen onze bezoekers stof tot nadenken geven'
Utrecht

Metaal Kathedraal

Locatie met meerwaarde Metaal Kathedraal in Utrecht
Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_12Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_3Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_6Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_9Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_4Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_5Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_7Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_8Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatieMethaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_10Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_11Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_13Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_14Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_2Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_15Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_16Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_17Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_18Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_19Methaal kathedraal in utrecht creatieve en duurzame eventlocatie_20

Waarom boek je bij de Metaal Kathedraal in Utrecht?

  • Voor de rauwe industriële ruimte, die decennia lang is gebruikt als metaalfabriek.
  • Het is een ecologische culturele broedplaats en een werkplaats voor kustenaars.
  • Ze kunnen er uitstekend zakelijke events organiseren.
  • Een plek om dromen te realiseren en deelbaar te maken met je publiek.
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Metaal Kathedraal in Utrecht

De Metaal Kathedraal aan de rand van Utrecht is een verwonderende locatie. Een flamboyante mix van cultuur, natuur en maatschappelijke betrokkenheid. De zalen zijn prachtig en hebben een industriële en mystieke look. Rauwe ruimtes waar veel kan. Zoek je een locatie die een onuitwisbare indruk achterlaat op je bezoekers, dan ben je hier op het goede adres. 

Monumentaal gebouw Metaal Kathedraal Utrecht

Maak bijvoorbeeld gebruik van Het Hemelryck, gelegen op de eerste verdieping. Deze zaal heeft een unieke sferische monumentale setting van vergane glorie en nostalgie in de nok van de kerk. Je kan de spitsbogen aanraken. Er is plek voor 100 personen.

Industriele locatie Metaal Kathedraal Utrecht

Of gebruik De Buyck op de begane grond. Een rauwe industriële ruimte, die decennia lang is gebruikt als metaalfabriek. Uitermate geschikt voor ruig en groot werk, het bouwen van grote installaties, locatie voorstellingen, exposities, etentjes en fotoshoots. Je kunt er zelfs vanuit het buitenterrein in met een kleine auto of bus, dus je kunt helemaal los gaan met de aankleding.

Festivalsfeer bij de Metaal Kathedraal Utrecht

De Metaal Kathedraal beschikt ook over een buitenruimte: BramenBosch. Hier vind je ook De Dome, die je kunt betrekken als breakout ruimte. Hiervoor zijn nog twee subzalen beschikbaar. 

Adresgegevens

Metaal Kathedraal Rijksstraatweg 20 3545NA Utrecht Provincie Utrecht

Zaalcapaciteit Metaal Kathedraal

(theateropstelling)
De Dome: 60 (normaal) / 20 (bij 1,5m)
Het Voorportaal: 15 (normaal) / 5 (bij 1,5m)
Hollandia: 50 (normaal) / 17 (bij 1,5m)
De Buyck: 250 (normaal) / 80 (bij 1,5m)
Het Hemelryck: 100 (normaal) / 35 (bij 1,5m)
Stadsherberg: 25
Voorportaal: 12

Prijsindicatie Metaal Kathedraal

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Grote zaal vanaf €400 per dagdeel.

Opladen elektrische auto

Nee