DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
1
3
Mens, Cultuur

Het Olympisch Stadion is cultureel erfgoed, het is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928.

Ook tijdens de oorlog is het Olympisch Stadion een belangrijke plek geweest. Precies achter de hoofdingang (daar waar de ringen hangen) zit een geheime kamer, de perfecte plek voor onderduikers.  

In lijn met de geschiedenis is het Olympisch Stadion ook nu nog enorm maatschappelijk betrokken. Ze zijn het thuis van het paralympische atletieksportteam Team Para Atletiek en van de Johan Cruyff foundation Foundation – die sporten stimuleert bij kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Daarnaast organiseert ze onder andere de Nationale Sportherdenking en de rollatorrace, waar jaarlijks een groot aantal ouderen met plezier samenkomen.

'Breng je gasten in beweging op deze historische plek!'
Amsterdam

Olympisch Stadion

Locatie met meerwaarde Olympisch Stadion in Amsterdam
Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_42Nog een mooie foto van het olympisch stadion_2Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_28Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_6Nog een mooie foto van het olympisch stadionHet olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_11Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_3Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_15Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_23Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_18Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_16Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_17Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_19Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_22Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_24Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_4Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_31Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_8Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_34Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_2Het olympisch stadion in amsterdam unieke plek met meerwaarde voor mens_36

Waarom boek je het Olympisch Stadion?

  • Je staat hier midden in de historie, in het hart van de sport;
  • Het is een unieke plek midden in Amsterdam, goed bereikbaar
  • De maatschappelijke missie en de bijna 100 jarige geschiedenis  van het Olympisch Stadion;
  • Hier kun je een meeting organiseren die je bezoekers nog lang zal bijblijven;
  • Voor de vele mogelijkheden die er zijn om je event nog leuker maken.
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Olympisch Stadion in Amsterdam

Wil je jouw gasten een onvergetelijke dag bezorgen, dan ben je bij het Olympisch Stadion aan het juiste adres. Door de bijzondere geschiedenis en vele activiteiten die zij aanbieden, krijg je moeiteloos iedereen in beweging.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is te boeken voor 10- 30.000 mensen! Op de grasmat kun je een festivalachtig event organiseren. Voor een middelgroot event tot 100 personen is er een prachtige eventzaal of de Sportkantine met een sportievere uitstraling. Maar ook voor een kleinere teammeeting is het heel geschikt, er zijn namelijk drie comfortabele vergaderruimtes. 

Cultureel erfgoed en groots gevoel

Het stadion is prachtig van architectuur en ligt heel fijn in Amsterdam Zuid. De eventzaal ligt aan de voorkant van het gebouw. Deze heeft een strakke vormgeving met uitstekende faciliteiten. De Fanny Blankers Koen vergaderzaal heeft uitzicht op een historische overwinningsfoto van Fanny én op de gigantische groene grasmat omringd door sintelbaan en tribunes. Als je hier staat voel je je heel klein. Omdat het stadion groot is, maar vooral vanwege de grootse geschiedenis waar je midden in staat.

Het verhaal van het Olympisch Stadion

Onderdeel van de missie van het Olympisch Stadion is het inspireren van mensen om te bewegen. Regelmatig komen er grote groepen schoolkinderen in het stadion om te bewegen maar ook is er bijvoorbeeld de jaarlijkse rollatorloop voor ouderen. Het Olympisch Stadion is dé plek om je bezoekers letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. De plek inspireert tot het neerzetten van grootse prestaties.

Werken, sporten en gezelligheid

Start de dag bijvoorbeeld met een rondleiding door de historie, een inspirerende workshop of presentatie, nodig een spreker uit de topsport uit op het veld voor het hele bedrijf en sluit de dag af met een lekkere sportclinic en een derde helft. Of combineer je bezoek met een boottocht en diner in de stad! Een ideale mix van werken, sporten en gezelligheid. Bij het Olympisch Stadion denken ze graag met je mee. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Goede bereikbaarheid

Het Olympisch Stadion ligt op loopafstand van NS station Amsterdam Zuid. Onder het stadion is ruime parkeergelegenheid. Voor meerdaagse bijeenkomsten is hotel Olympic of Apollo hotel bij te boeken.

Adresgegevens

Olympisch Stadion Olympisch Stadion 2 1076DE Amsterdam Provincie Noord-Holland

Zaalcapaciteit Olympisch Stadion

(theateropstelling)
1928 Room: 100
Sportkantine: 100
Jan Wils: 14
Permanence: 14
Fanny Blankers-Koen: 14

Prijsindicatie Olympisch Stadion

De grootste zaal huur je voor € 1.000,- per dagdeel, een lunch is er vanaf €15 pp.

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Opladen elektrische auto

Ja