DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
8
8
3
Cultuur, Natuur

De Mauritskazerne is een Rijksmonument, gebouwd in 1904. Het stond lang leeg, na een lang en roerig militair verleden. Door er evenementen in te organiseren, heeft dit prachtige gebouw een nieuwe bestemming gekregen.

En wat heel bijzonder is: dit monumentale pand heeft energielabel A++. Alle vloeren, wanden en plafonds zijn geïsoleerd. De 3.600 ruiten van de kazerne zijn vervangen door dubbel monumentenglas. Tot slot is onder de dakpannen een speciaal folie aangebracht dat zowel isoleert als ventileert. Een WKO installatie houdt het warm én koel. Door de zonnepanelen op het dak is het gebouw bijna energieneutraal.

Op deze locatie draait alles om lokaal eten. En dan echt lokaal. Zalm? Sorry, maar er komt (nog) geen zalm uit Nederland. De locatie serveert wel heel veel ander lekker vers, gezond en duurzaam geproduceerd eten, zoals Jorisbrood, Vlees van Ecofields, Kip van Veldhuisen en Remeker Kaas.

Buiten staat een kas van aardig formaat, waar de locatie samen met de Wageningen Universiteit  ‘Neder Bananen’ kweekt. Een lokaal gekweekte banaan. Als dat lukt scheelt het heel wat reiskilometers per tros. 

Een dikke plus voor cultuur en natuur.

'What the food, wat een mooie locatie!'
Ede

Mauritskazerne

Locatie met meerwaarde Mauritskazerne in Ede
De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_7De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_4De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_6De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_2De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_8De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_5De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_3Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_4 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_5 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_3 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_7 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_6 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_2 1De mauritskazerne in ede 2022 locatie met meerwaarde voor food_9Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal 8

Waarom boek je de Mauritskazerne in Ede?

  • Food verbindt. Food inspireert. Food prikkelt!
  • industriële locatie met mooi licht
  • compleet verduurzaamd monumentaal pand en grotendeels circulair ingericht
  • lokale food beleving, eerlijk en duurzaam geproduceerd 
  • locatie altijd exclusief voor jouw evenement
  • op loopafstand Intercity station Ede-Wageningen
  • gratis parkeren voor de deur
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Mauritskazerne in Ede

Food verbindt. Food inspireert. Food prikkelt. En nergens ervaar je dat meer dan in de Mauritskazerne in Ede. Het is dé foodontmoetingsplek voor bedrijven, organisaties en overheden. En dat in een volledig verduurzaamd monumentaal gebouw!

De Mauritskazerne is een unieke locatie in het hart van de FoodValley om te werken, te vergaderen, te proeven en te ontmoeten.
Een prachtige evnementenlocatie in een monumentaal pand, industrieel én grotendeels circulair ingericht. Na binnenkomst is er een intieme ontvangsthal waarna je de imposante ruimte, die het hart van de kazerne vorm, binnenstapt. Daar vallen direct de hoge plafonds en de boogramen op. Het licht valt mooi binnen, de sfeer is het best te omschrijven als stijlvol maar ook warm.

Proeven tijdens je event in de Mauritskazerne in Ede

Je kunt je eigen foodexperience samenstellen in de tastingkitchen. Duik met een 360°-video in de wereld van eten, ervaar wat de invloed van geur en kleur is op je smaakbeleving, test je smaakpapillen tijdens blinde proeverijen of kroon jezelf tot winnaar van de foodquiz. Liever een eigen concept neerzetten? Ook dat kan in de tastingkitchen! Deze demonstratiekeuken leent zich perfect voor bijvoorbeeld productlanceringen of relatie-evenementen.

Vergaderen in de Mauritskazerne in Ede

Overleg in de Mushroom, brainstorm in de Sweetroom of houd je strategische sessie in de Nederroom. Met 4 vergaderruimtes in foodstyle en bijpassende proeverijen is jouw vergadering in Rijksmonument de Mauritskazerne een experience die inspiratie en creativiteit aanwakkert. Ontdek ook de lekkerste vergaderplek van Nederland.

Ontmoeten in de Mauritskazerne in Ede

Organiseer een congres, productlancering, kick-off, relatiedag in de Oyster Room. Al bij binnenkomst stappen jouw gasten in de wereld van food. Van foodart tot foodcourts en foodinfodisplays; eventlocatie de Mauritskazerne biedt een compleet gethematiseerd decor voor jouw bijeenkomst. Liever je evenement of bijeenkomst online hosten? Welkom in de plug-and-play broadcastroom. Van sfeervol decor tot high-end techniek; de studio staat voor je klaar. Camera’s aan en let’s roll!

Lokale leveranciers 

De inrichting faciliteert een plenaire bijeenkomst van 100 tot 250 mensen uitstekend, maar heeft ook veel te bieden als je je gasten buiten het formele gedeelte om op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek wil brengen. Naast een af te schermen gedeelte voor plenaire sessies is er een gedeelte voor horeca met comfortabele zitjes en statafels. Het thema van de locatie is mooi uitgewerkt door hergebruikte zeecontainers te plaatsen waarin de lokale leveranciers van de food and beverages worden uitgelicht. Even rustig zitten om te eten en te praten kan op een soort vide van zo’n 60 m2 die uitzicht biedt op de hele ruimte.   

Mauritskazerne ligt centraal in het land

De locatie ligt prachtig aan het bos én handig op loopafstand van Station Ede-Wageningen. Voor gasten die toch met de auto willen komen, zijn er gratis parkeerplaatsen voor de deur. Ede is goed bereikbaar vanuit alle windstreken van Nederland.

Adresgegevens

Mauritskazerne Nieuwe Kazernelaan D 241 6711JC Ede Provincie Gelderland

Zaalcapaciteit Mauritskazerne

(theateropstelling)
Broadcast Room (studio) –tafel met 5 plaatsen of greenscreen opnames: 10 (normaal) / 5 (bij 1,5m)
Patato Room: 14 (normaal) / 9 (bij 1,5m)
Mush Room: 16 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Sweet Room: 16 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Chef’s Room : 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Tasting Room: 34 (normaal) / 12 (bij 1,5m)
Oyster Room: 75 (normaal) / 25 (bij 1,5m)
Plenaire zaal: 250 (normaal) / 100 (bij 1,5m)

Opladen elektrische auto

Nee