Donaties goede doelen 2022
0
0
4
8
1

Ede Mauritskazerne

Locatie met meerwaarde Mauritskazerne in Ede
CultuurNatuur

De Mauritskazerne is een Rijksmonument, gebouwd in 1904. Pasgeleden nog stond het gebouw leeg, na een lang en roerig militair verleden. Door er evenementen in te organiseren, heeft dit prachtige gebouw een nieuwe bestemming gekregen.

Op deze locatie draait alles om lokaal eten. En dan echt lokaal. Vis? Sorry, maar een viskwekerij is er niet in de buurt van Ede. De locatie serveert wel heel veel ander lekker vers, gezond en duurzaam geproduceerd eten. Zoals ZwarteKoffie, Jorisbrood, Vlees van Ecofields, Kip van Veldhuisen en Remeker Kaas.

Buiten staat een kas van aardig formaat, waar de locatie samen met de Wageningen Universiteit een poging doet ‘nederbananen’ te kweken. Een lokaal gekweekte banaan. Als dat lukt scheelt het heel wat reiskilometers per tros. 

Een dikke plus voor cultuur en natuur.

'What the food, wat een mooie locatie!'

What the food! Wat een gave locatie, midden in de Food Valley. Een monumentaal pand, industrieel én grotendeels circulair ingericht.

Na binnenkomst is er een intieme ontvangsthal, waarna je de imposante ruimte die het hart van de kazerne vormt binnenstapt. Daar vallen direct de hoge plafonds en de boogramen op. Het licht valt mooi binnen, de sfeer is het best te omschrijven als stijlvol maar ook warm.

Lokale leveranciers

De inrichting faciliteert een plenaire bijeenkomst van 100 tot 350 mensen uitstekend, maar heeft ook veel te bieden als je je gasten buiten het formele gedeelte om op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek wil brengen. Naast een af te schermen gedeelte voor plenaire sessies is er een gedeelte voor horeca met comfortabele zitjes en statafels. Het thema van de locatie is mooi uitgewerkt door hergebruikte zeecontainers te plaatsen waarin de lokale leveranciers van de food and beverages worden uitgelicht. Even rustig zitten om te eten en te praten kan op een soort vide van zo’n 60 m2 die uitzicht biedt op de hele ruimte.   

Break-out

Buiten de grote ruimte zijn er 7 eenvoudige ingerichte break-out rooms die in oude stijl zijn gelaten. Het zijn lekkere ruime lokalen waarin je zomaar 30 tot 50 gasten kwijt kunt. Of met minder mensen interactief aan de slag kunt.

Altijd exclusief

De Mauritskazerne boek je altijd exclusief en voor de hele dag. Daarmee is het een geweldige locatie voor een middelgroot of groter dagvullend event.

Centraal in het land

De locatie ligt prachtig aan het bos én handig op loopafstand van Station Ede-Wageningen. Voor gasten die toch met de auto willen komen, zijn er gratis parkeerplaatsen voor de deur. Ede is goed bereikbaar vanuit alle windstreken van Nederland.

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan >> dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.

Waarom boek je de Mauritskazerne?

  • industriële locatie met mooi licht
  • grotendeels circulair ingericht
  • lokale food beleving, eerlijk en duurzaam geproduceerd 
  • locatie altijd exclusief voor jouw evenement
  • op loopafstand Intercity station Ede-Wageningen
  • gratis parkeren voor de deur
  • centrale ligging
  • in een prachtige bosrijke omgeving


Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_2 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_3 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_4 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_5 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_6 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal_7 1Mauritskazerne in ede hier staat voedsel centraal 1

Adresgegevens

Mauritskazerne
Nieuwe Kazernelaan D 241
6711JC Ede

Provincie Gelderland

Vraag vrijblijvend beschikbaarheid
of een offerte aan


BEL DE LOCATIE

NAAR DE WEBSITE VAN DE LOCATIE

Zaalcapaciteit (theateropstelling)

Terras & strechtent (buiten): 150 (normaal) / 50 (bij 1,5m)
Vide: 40 (normaal) / 17 (bij 1,5m)
Subruimte 7: 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Subruimte 6: 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Subruimte 5: 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Subruimte 4: 40 (normaal) / 13 (bij 1,5m)
Subruimte 3: 40 (normaal) / 13 (bij 1,5m)
Subruimte 2: 50 (normaal) / 17 (bij 1,5m)
Subruimte 1: 50 (normaal) / 17 (bij 1,5m)
Plenaire zaal: 350 (normaal) / 115 (bij 1,5m)

Opladen elektrische auto

Nee