DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
1
3

Het Bezinningshuis

Het Bezinningshuis is een plek van waaruit wij mensen begeleiden die zich willen bezinnen over hun (on) sterfelijkheid of dat van hun naaste. Wij leveren een maatschappelijke bijdrage aan het welzijn van onze medemens die in zwaar weer verkeert. Écht luisteren, de individu (h)erkennen zoals hij/zij nu is en zijn of haar verhaal laten bestaan zoals het verteld mag worden. 
 

Rouwverwerking

Er is in onze maatschappij veel geregeld op het gebied van rouwverwerking. Daarnaast zijn er veel praatgroepen voor gelijkgezinden zoals de inloophuizen voor mensen met de diagnose kanker en de psycho-oncologische centra. Het begeleiden van de stervensfase is tevens goed geregeld door middel van palliatieve zorg in het ziekenhuis, verzorgingshuis, thuis of een hospice. 

Echter de fase waarin men moet dealen met het gegeven dat men binnen afzienbare termijn sterft en de impact die dit heeft op de stervende alsmede op zijn omgeving, krijgt nog te weinig aandacht. Met Het Bezinningshuis kunnen wij een welkome aanvulling bieden op de psychosociale hulp die thans binnen de complementaire palliatieve zorg geboden wordt. 
 

Bezinnen over het leven

Ook voor ouderen die niet ongeneeslijk ziek zijn, maar wel behoefte hebben om dieper in te gaan op de existentiële vragen over leven en dood of voltooid leven ervaren, bieden wij ruimte om hierover te bezinnen. Daarnaast is Het Bezinningshuis een centrum waar professionals en particulieren in gesprek kunnen gaan over doodgewone thema’s en onderwerpen.
 

Doneren aan het Bezinningshuis

De stichting verkrijgt de financiële middelen thans uit privégelden en vanuit donaties. Aangezien wij onze begeleiding en activiteiten op een laagdrempelig niveau willen beginnen, doen we alle telefonische hulp, per e-mail en/of chat kosteloos. Voor de overige begeleiding vragen wij een vergoeding naar draagkracht.

Kortom: donaties zijn zeer welkom en nodig om door te gaan en ook mensen te kunnen bijstaan die zelf niet draagkrachtig genoeg zijn een vergoeding te betalen.

>> naar de website van het Bezinningshuis

Wil je ook een donatiecode ontvangen? Boek dan een Locatie met Meerwaarde(n). Bij elke boeking komt er een bedrag vrij om te doneren. Lees hier hoe dat werkt.  

* Je ontvangt een donatiecode wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) hebt geboekt (na je event).

Psychosociale hulp en bezinning over sterfelijkheid

Logo Het Bezinningshuis Het Bezinningshuis Het Bezinningshuis