Donaties goede doelen
0
1
7
3
5

Uitgelicht

NIEUW: Zuiderzeemuseum. Voeg cultuurhistorie toe aan je evenement.

Nieuwsbericht 9 februari

Waan jezelf weer even in de vorige eeuw, toen het IJsselmeer nog Zuiderzee heette en de mensen in de omliggende dorpen voornamelijk hun geld verdienden met de visserij.... Die sfeervolle setting vind je in het Zuiderzeemuseum!

Deze unieke plek in Enkhuizen stelt zijn historische panden ook beschikbaar voor events, feesten en vergaderingen. Ver weg? Welnee, slechts 15 minuten van Lelystad (over de dijk) en 30 autominuten van Amsterdam. En je kunt je bezoekers ook laten aankomen per boot.

Lees verder

MVO tips van ons in Meeting Magazine

Nieuwsbericht 25 januari 2018

Heb je het artikel in het Meeting Magazine gelezen? Ook zij signaleren dat meeting-, congres- en eventplanners steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid. Diverse locaties springen hierop in, maar hoe weet je nu of de locatie van jouw voorkeur ook echt maatschappelijk verantwoord ondernemen als leidraad hanteert? Wij hebben ze voorzien van een aantal tips bij het selecteren van een duurzame locatie.

Het aspect duurzaamheid begint steeds zwaarder mee te wegen bij het organiseren van een zakelijke bijeenkomst. Het ...Lees verder

Drie tips voor duurzaam organiseren van events

Inspiratie & tips

Het lijkt met elkaar in tegenspraak, een duurzaam event organiseren. Het bij elkaar brengen van een groep mensen uit alle windstreken, het opbouwen van een beleving voor slechts één of een aantal dagen en een overdaad aan eten en drinken. Toch kan er niets op tegen ‘live’ communiceren met je doelgroep. Bijeenkomsten en belevingen zijn onmisbaar in de communicatiemix: van kick-off meeting tot brainstormsessie tot groot belevingsfestival.

Je kunt er natuurlijk wel naar streven om je evenement zo duurzaam ...Lees verder

Locaties met Meerwaarde(n) schenkt ruim 700 euro aan goede doelen

Nieuwsbericht 24 december 2017

In 2017 heeft Locaties met Meerwaarde(n) ruim 700 euro bij elkaar gespaard voor goede doelen. Voor elke offerte-aanvraag via de site is een euro in de goede doelen pot gestort. Resulteerde deze in een boeking, dan kwam daar nog een bedrag bij, ter grootte van 5% van de boeking.

De klant-boeker mag bepalen aan welk goed doel het vrijgekomen bedrag wordt gedoneerd. “Dit jaar nog een bescheiden bedrag”, zegt Mirjam Kuggeleijn, een van de oprichters van Locaties met ...Lees verder

Maatschappelijk ondernemen bij het facilitair bedrijf van UWV

Interview

“We hebben een voorbeeldfunctie”

De afdeling ‘Huisvesting en Facilitair’ van uitkeringsinstantie UWV maakte al twee keer gebruik van een Locatie met Meerwaarde(n). Het maatschappelijk bewustzijn van de organisatie is stevig verankerd. Dit zie je terug in alle aspecten van de bedrijfsvoering. We spraken hierover met Pamela Sedee, manager beheer van Facilitair Bedrijf Zuid-Nederland van UWV.

Pamela  is verantwoordelijk voor de aansturing van in totaal 11 facilitaire managers die de verschillende locaties in de regio Zuid beheren. “Vooral op het gebied ...Lees verder

De vier voordelen van een Locatie met Meerwaarde(n)

Inspiratie

Vier hele goede redenen waarom je juist voor een Locatie met Meerwaarde(n) moet kiezen:

 1. Je boekt een locatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dat voel je aan de sfeer. Meer waarden voor natuur, cultuur of mens geven je event nét even wat extra's;
   
 2. Met elke aanvraag worden goede doelen gesteund, een mooie vorm van social return;
   
 3. Je maakt zelf afspraken met de locatie: je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt;
   
 4. Je boekt een inspirerende locatie, met kwaliteit van dienstverlening, sfeer en op een bijzonder plek.
Lees verder

Nog meer geld naar goede doelen

13 juni 2017

Vanaf vandaag doen we het een klein beetje anders.... maar toch ook weer niet!

PERSBERICHT

Vanaf heden geeft Locaties met Meerwaarde(n) nog meer geld aan goede doelen. Eerst konden boekers kiezen tussen een korting op hun eindfactuur of een schenking aan een goed doel. Nu is alleen het laatste nog mogelijk. Wel mogen klanten meebeslissen aan welk doel de schenking van Locaties met Meerwaarde(n) wordt besteed.
 
Locaties met Meerwaarde(n) zijn toplocaties voor events en bijeenkomsten die maatschappelijk verantwoord ondernemen. ...Lees verder

Het MVO gevoel

Blog

“Nou… we hebben automatische lichtschakelaars!” Tegenover mij staat een enthousiaste ondernemer. In een netwerkbijeenkomst heb ik net een korte pitch gegeven over Locaties met Meerwaarde(n). Dat lijkt hem wel wat, voor een aantal vergaderlocaties die hij exploiteert. Want een paar zijn gevestigd in mooie panden. En de inrichting is niet standaard, maar hip en net even anders dan anders.

Het gebeurt ons steeds vaker, dat locaties ons benaderen voor een plekje op de site. We snappen dat heel goed. Iedereen ...Lees verder

Dubbele steun voor studenten van Spelderholt

Blog

“Ik ben Pim”, zegt ze. De jonge vrouw met het syndroom van down kijkt me met open vizier aan. Ze spelt het nog eens voor me: “P. I. M.” “En jij heet?”, vraag ik aan de lange donkere jongen die naast haar staat. “Ik ben Anthony”, zegt hij met een grote lach. “En Anthony is mijn schattjjje”, zegt Pim, grijnzend van oor tot oor.

Esther is dagvoorzitter bij een bijeenkomst van het UWV facilitair bedrijf op Parc Spelderholt. Hier ...Lees verder

Een locatie met een koninklijk tintje

27 april 2017

Wil jij je ook de koning te rijk voelen op jouw event? We hebben helaas geen paleizen in de aanbieding, maar wel twee heuse kastelen! 

Kasteel Groeneveld ligt in de bossen van 'vorstelijk Baarn'. Op een steenworp afstand van Paleis Soestdijk en in de achtertuin van kasteel Drakenstyn. Grote kans dat ook onze koning daar lessen natuur- en milieu eductie heeft gevolgd, want hij groeide op in Baarn!

Een ander bijzonder kasteel is Spelderholt. Hier worden verstandelijk gehandicapten opgeleid voor ...Lees verder

De verbindende factor – en waarom we zo graag koffie komen drinken

Blog

Wat nou elevator pitch. In al mijn enthousiasme blijf ik vaak maar vertellen wat we allemaal zijn, doen willen. En dat past gewoon niet in een liftritje van verdieping 1 naar 3!

In de eerste plaats helpen we klanten een locatie te vinden die maatschappelijk verantwoord onderneemt (MVO). Op dit moment voor bijeenkomsten van 8 tot 1000 personen. Tegelijkertijd steunen we in ons concept goede doelen. We vertellen over de meerwaarde van onze locaties en onze goede doelen ...Lees verder

Een supersfeervolle binnenlocatie voor het najaar

4 april 2017

Bij dit heerlijke lenteweer denk je al snel aan buitenlocaties, aan het water, in het groen, met een zonnig dakterras. Maar laten we even reëel zijn: het evenement waarvoor jij een locatie zoekt, vindt waarschijnlijk in de herfst plaats. De meeste mensen starten namelijk een half jaar voorafgaand aan hun evenement met het zoeken naar een locatie.

Ligt dat op jouw bordje, dan heb je nu de twijfelachtige eer vooruit  te denken aan het killere najaar, waarbij een lekker ...Lees verder

Vergaderlocaties & brainstormlocaties

Ben je op zoek naar een ideale vergaderlocatie of brainstormlocatie? Dan ben je hier aan het goed adres!

Alle Locaties met Meerwaarde(n) ondernemen maatschappelijk verantwoord (MVO). Ze hebben meer waarden voor cultuur, natuur en/of mens. Dat voegt een extra dimensie toe aan je vergadering of brainstorm. Goed voor flow en creativiteit!

Op een aantal locaties heb je het rijk alleen en wordt jouw gezelschap in de watten gelegd door de eigenaren. Dat is het geval bij Buitenwerkplaats (nabij Amsterdam), de Fruitproeverij (in de Betuwe) en Buitengoed de ...Lees verder

Gewoon je werk doen en ook goede doelen steunen

Klantervaring

Bij de lancering van Locaties met Meerwaarden loofden we een prijs uit voor de eerste bezoeker die via de site van Locaties met Meerwaarde(n) een Locatie vond en er ook daadwerkelijk een boeking realiseerde. Die eer viel ten beurt aan Gertrude van den Brink, onderwijsadviseur bij het Wellantcollege in Houten.

Waarom heb je op de site van Locaties met Meerwaarde(n) gezocht naar een locatie? 
Ik ken de oprichters en ik was nieuwsgierig. Ik moet zeggen dat ik het concept ...Lees verder

Heerlijk eten en uitzicht over heel Amsterdam

30 maart 2017

Bij sommige van onze locaties zit de meerwaarde niet alleen in de ruimtes waar je evenementen kunt organiseren, maar ook in alle andere dingen die je er kunt doen. Zoals eten, op een van de leukste dakterrassen van Amsterdam.

We boeken en bezoeken zelf ook regelmatig bijeenkomsten op een van onze locaties. Zo snuiven we sfeer op, leren we onze locaties steeds beter kennen en kunnen we klantboekers beter adviseren. Vandaag vergaderen we bij B Amsterdam in Amsterdam Nieuw ...Lees verder

Let's go viral!

6 december 2016

We doen een kerst-oudjaar actie om onze goede doelen wat meer te steunen. En we hopen eigenlijk stiekem op het 'Trijntje effect'.....Hoewel.... we komen graag onze beloftes na en dat zou een faillissement betekenen :-) (geen idee wat we bedoelen, google dan eens 'Donatietweet Trijntje).

Wat is de bedoeling? 
Zoals je weet is Locatie met Meerwaarde(n) een sociale onderneming. Omdat onze locaties iets bijzonders doen voor mens, cultuur of natuur én omdat we een aantal goede doelen steunen. Dat ...Lees verder

Samenwerking met MeetingReview

1 december 2016

Kwaliteit van dienstverlening is een voorwaarde om een Locatie met Meerwaarde(n) te worden. Deze beoordelen we bij het locatiebezoek, maar nog belangrijker vinden we de beleving van onze klanten. Zij weten immers het beste hoe ze de dienstverlening tijdens hun event hebben ervaren. We zijn dan ook heel blij dat we gaan samenwerken met een onafhankelijk review platform: MeetingReview.

 
Vanaf nu vind je op de locatiepagina’s van onze website ...Lees verder

Partner van MVO Nederland

15 november 2016

We zijn partner geworden van MVO Nederland. Zij geloven, net als wij, in de kracht van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Op het gebied van natuur: MVO Nederland streeft naar klimaatneutrale bedrijven. Ook voor mensen: zij streven naar een samenleving waar ieder talent ertoe doet en volwaardig kan meedoen.

Onze missies zijn hetzelfde: partijen samenbrengen en samen verandering tot stand te brengen. Het is waar Locaties met Meerwaarde over gaat: samen ...Lees verder

Gelanceerd!!

23 september 2016

Op vrijdagmiddag 23 september vond de officële lancering plaats van Locaties met Meerwaarde(n). Het prachtige gebouw van Rozet in Arnhem vormde het decor hiervoor. Een verslag:

 • "Ik zal de organisaties waar ik zelf cursussen, congressen en bijscholingen volg attenderen op Locaties met Meerwaarde(n)"
 • "Ik ga een linkje op mijn eigen website plaatsen"
 • "Ik vier mijn 5 jarig bestaan op een van jullie locaties"
 • "Ik ga zeven mensen gericht een mail sturen om Locaties met Meerwaarde(n) bij hen ...Lees verder

Kom naar de lancering van Locaties met Meerwaarde(n) op 23 september!

25 augustus 2016

 • Wil je kennismaken met ons concept en de officiële lancering meemaken?
 • Een evenementenlocatie bekijken die op de lijst van 'belangrijkste en meest inspirerende gebouwen ter wereld in het jaar 2016' staat; 
 • én kennismaken met de deelnemende locaties en goede doelen?

>> Kom dan vrijdag 23 september naar de lancering van Locaties met Meerwaarde(n), vanaf 16.00 uur bij Rozet in Arnhem. 

 

Het wordt een feestje!  Met een bedrijfsfilm, bubbels en borrelen. En jij kan er bij zijn!

>> Aanmelden


"Voor het bijzondere gebouw van ...Lees verder

Diploma's voor leerlingen Colour Kitchen

12 juni 2016

Bij The Colour Kichen vieren ze regelmatig een feestje als hun leerlingen hun diploma in ontvangst nemen. The Colour Kitchen geeft (jonge) mensen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt, door ze op te leiden voor een baan in de horeca. Afgelopen maand waren dat er weer 10.

En ook al gebeurt zo'n diplomering regelmatig, het blijft bijzonder! Een aantal van de geslaagden heeft inmiddels een betaalde baan gevonden of een vervolg opleiding, de rest is druk met solliciteren ...Lees verder

Rozet genomineerd voor het mooiste gebouw van de wereld

13 mei 2016

Een van onze locaties kan het mooiste gebouw van de wereld worden. Rozet uit Arnhem is genomineerd voor de internationale RIBA architectuurprijs. We wisten al dat het een prachtig gebouw was, maar deze erkenning is wel heel bijzonder. De genomineerden komen uit alle windstreken, van Azerbaijan tot Sydney en van New York tot Argentinië. 

 De RIBA Award for International Excellence is een zeer prestigieuze prijs. Uit honderden projecten die ingediend werden, hoort Rozet bij die lijst met grote ...Lees verder

De groei van een start-up

10 november 2015

Medio 2015 vroeg Esther aan Mirjam of zij mee wilde doen met Locaties met meerwaarde(n). Zij zei volmondig JA en samen gingen ze aan de slag. Hoe dat ging, schreef Mirjam in haar blog van Bindt communicatie:

Locaties met Meerwaarde(n)
10 november 2015

Meestal vertrouw ik maar op mijn gevoel bij het nemen van beslissingen. En toen Esther mij vroeg of ik deel wilde gaan uitmaken van haar start-up voor een website met locaties die meer doen en betekenen voor ...Lees verder

Locaties met meerwaarde(n), een idee van Mowlam

juni 2015

Het idee voor Locaties met meerwaarde(n) is al een paar jaar geleden ontstaan. Esther Wouters wilde echt gaan ondernemen met haar bedrijf Mowlam, maar dan wel met een sociale onderneming. Ze noemde het heel treffend 'de Mowlam dans'. Lees hier de blog die ze er destijds over schreef.

De Mowlam dans

Toen ik ruim twee jaar geleden als ZZP-er begon, had ik echte ondernemerszin. Niet alleen werken als projectleider en dagvoorzitter, maar van Mowlam een echt bedrijfje maken, dat ...Lees verder

Naar alle locaties