Donaties goede doelen 2020
0
0
6
8
4

Een hart onder de riem – en wat jij nog kunt doen voor de evenementenbranche

16 maart 2020 Een hart onder de riem – en wat jij nog kunt doen voor de evenementenbranche

Vanmorgen kwamen we aan op een doodstille en voor publiek gesloten Groene Afslag. Even nog de laatste zaken ophalen en bespreken, voordat ook wij volledig vanuit huis gaan werken. Daar waar normaal mensen elkaar ontmoeten, werken, plezier hebben, lekker eten, elkaar inspireren, was nu helemaal niemand.

Een bizarre aanblik. We mogen elkaar niet meer ontmoeten!

Een ongekend grote maar terechte maatregel, die er hopelijk voor gaat zorgen dat zo min mogelijk mensen worden besmet en dat de gezondheidszorg in Nederland de gevolgen van het corona-virus aan kan. We vrezen voor de gevolgen voor onze branche. Het aantal bezoekers op de website is ingestort. Er is weinig meer te doen voor ons én de locaties.

Hoop

Maar tegelijkertijd hebben we ook hoop. Dat we niet massaal ziek worden. En dat de tijd komt dat dit allemaal achter de rug is. Het virus uitgebannen, of een vaccin gevonden. Stiekem dromen we daar al een beetje van. Wat zal iedereen blij zijn. De zomer is dan vast in aantocht, of in ieder geval de lente flink op dreef. We gaan weer allemaal op stap en hebben er zin in, na weken van huisarrest. Na al die rustige weken zijn we vast ook flink uitgerust en hebben we ons kunnen bezinnen. En nieuwe, inspirerende plannen gemaakt.

Geloof

Daar houden we ons dan maar aan vast. Dat we op een dag alles weer normaal is. Wij denken dat er dan een inhaalslag komt. Veel van de bijeenkomsten die zijn afgelast in maart en april, worden op een later moment ingehaald. Misschien krijgen we wel ongekende topzomerdrukte op alle locaties. Maar bijna zeker is het dat we een heel druk najaar krijgen. Congresmaand november wordt nog overvoller dan anders. Volgens ons is het dan ook geen slecht idee om nu alvast een locatie te zoeken en een datum vast te leggen voor het najaar.

Liefde

We moeten elkaar door deze moeilijke periode heen helpen. Wat kun jij doen? Nou, best wel wat.
Ben je van plan om in de zomer of het najaar iets te organiseren? Vraag alvast vrijblijvend beschikbaarheid aan bij een of meerdere locaties. Het zal ze goed doen.
En plaats je een boeking, doe dan alvast een aanbetaling als je dat kunt. Ook als dat niet in de voorwaarden staat. Dat geldt ook voor de mensen die je betrekt bij je event. De freelance eventmanager moet ook gewoon doorleven. En de dagvoorzitter die je op het oog hebt, slaapt een stuk lekkerder met een aantal boekingen én aanbetalingen in de pocket.
In de horeca en evenementenbranche vallen harde klappen. Laten we vooral elkaar steunen.

Een hele dikke virtuele elleboog, pas goed op elkaar!

Esther & Mirjam  

    

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.