Donaties goede doelen 2020
0
0
1
8
5

Emoties en hoop voor de toekomst op Back2Live

18 februari 2021 Emoties en hoop voor de toekomst op Back2Live

Enthousiast is een understatement. Ze stonden te trappelen, de 500 gelukkigen die een kaartje hadden bemachtigd voor Back2Live, het eerste test evenement georganiseerd door Fieldlab Evenementen. Ik mocht er ook bij zijn, namens Locaties met Meerwaarde(N). Geweldig, het voelde weer als vanouds. Maar ook anders! Beter. Corona heeft ons ook geleerd dat het duurzamer moet én kan.

Bij binnenkomst gaat het direct mis. Ik zit in de verkeerde bubbel! OEPS… Niet in geel, in blauw moet ik zijn.

Snel word ik naar de andere kant geleid. Naar de drukste bubbel zo blijkt. Dat is even wennen, zo dicht op elkaar zonder mondkapje. Ophouden van het mondkapje is ondoenlijk, want door het geroezemoes van zo’n grote groep (nooit geweten dat je zoiets dus ook kunt missen) kun je niemand verstaan als je maar een half gezicht ziet. Luisteren doe je kennelijk ook met je ogen.

Inspiratie

In de zaal worden we allemaal gekoppeld aan een buddy die direct naast je zit. Eindelijk weer een keer praten met een ‘nieuw’ mens. Zonder afstand. Alleen dat al is inspirerend. En dan moet het programma nog beginnen. Staatssecretaris Mona Keijzer opent het event. Nederland is het eerste land dat een onderzoek als dit aandurft. Iets om als branche trots op te zijn.

>> lees een interview met Mona Keijzer op de website van Eventbranche en High Profile events.

Duurzaamheid

We krijgen een aantrekkelijk programma voorgeschoteld, met cabaretier Dolf Jansen en antropoloog Jitske Kramer als smaakmakers. Heel blij werd ik van het interview met de drie veelbelovende studenten die straks het verschil gaan maken in de evenementenwereld. Op zowat op elke vraag wisten zij te benadrukken dat de branche vooral in moet zetten op duurzaamheid. Een geluid naar ons hart!

>> lees een recensie van Back2Live op de website van Event Inspiration.

Het einde was ronduit emotioneel: ‘The Show Must Go On’, een videoclip geschoten in de grootste theater- en concertzalen van ons land. Menig toeschouwer hield het niet droog.

Waarmee direct helder was waarom we zo graag weer willen samenkomen: we willen geraakt worden, geïnspireerd. En dat kan nergens zo goed als bij een ‘live’ bijeenkomst, waarbij je de energie van andere mensen voelt. Hopelijk kan het, met behulp van deze experimenten, snel weer. En als we het dan ook duurzamer doen, is deze pandemie nog ergens goed voor geweest!    

Uitzicht op de gele bubbel

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.