DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
6
0

Re-banner

Vind jij het ook zo zonde als alle banners en reclamemateriaal na een event de prullenbak in moeten? Dat hoeft niet meer, want de Amsterdamse start-up Re-Banner gebruikt afgedankte banners van diverse kwaliteiten om nieuwe producten van te maken.

Zo voorkomt Re-Banner dat deze vervuilende banners terecht komen in de afvalstroom, en helpt het bedrijf jou om na afloop van je event je gebruikte banners op een verantwoorde manier te verwerken naar nieuwe artikelen. Deze kun je vervolgens inzetten als bedankje of als give-away bij een volgend event. Hoe leuk!

Re-Banner is opgezet door Cecile Hustinx en Helen Langenberg, de twee kennen elkaar al sinds de studietijd en hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend in de kledingindustrie, misschien wel een van de meest vervuilende industrieën. Jarenlang reisden ze de wereld rond om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het  anders moet, en ook anders kan.

Afgedankte reclamebanners gebruiken zij om nieuwe producten van te maken; vliegengordijnen, tassen, rugzakken, schorten en nog veel meer.

De producten worden lokaal geproduceerd, zo veel mogelijk in sociale werkplaatsen. Zo zorgt Re-Banner ervoor dat de ecologische footprint minimaal blijft, en dat mensen met een beperkte mogelijkheid tot arbeidsparticipatie toch betrokken blijven bij de maatschappij

Circulaire en duurzame verwerking van je reclamebanners

Logo Re-banner Re-banner Re-banner