Donaties goede doelen 2020
0
0
6
8
7

IMC Weekendschool

“Ik wil graag ingenieur worden, kent u misschien een ingenieur?” Het waren dit soort vragen die de ogen openden van psycholoog Heleen Terwijn.

Leerlingen motiveren

Heleen deed onderzoek in Amsterdam Zuidoost naar motivatie van leerlingen in het basisonderwijs en ontdekte dat er met deze vragen niets gebeurde. Leerlingen zaten op school om te ‘leren voor later’ terwijl niemand hen liet zien wat ‘later’ nou eigenlijk is. Zo ontstond haar idee om kinderen in contact te brengen met inspirerende professionals en interessante vakgebieden. 

IMC weekendschool

In 1998 opende de eerste IMC Weekendschool haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Nu zijn er tien IMC Weekendscholen in Amsterdam (Zuidoost, Noord en West), Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam (Delfshaven en Zuid), Tilburg en Utrecht.

Elke weekendschool telt drie jaargroepen van elk ongeveer dertig leerlingen. Zij zijn altijd afkomstig van basisscholen uit geselecteerde wijken. Elke vestiging heeft haar eigen sponsors, een netwerk van circa tweehonderd gastdocenten uit talloze beroepsvelden, vele andere vrijwilligers en tientallen stagiaires van de pabo en andere hbo- of universitaire opleidingen.
 

Jongeren uit achterstandswijken

Elk jaar volgen zo’n 1.000 nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken vrijwillig het lesprogramma. Deze jongeren van 10 tot 14 jaar maken kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar maken ze in zo’n 81 zondagen kennis met tientallen, bevlogen professionals. Daarbij worden leerlingen geïnspireerd om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengt de weekendschool hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken.

Steun IMC Weekendschool

De weekendschool is onafhankelijk van overheidssubsidies en draait op sponsoren en donaties uit het bedrijfsleven.

>> Ga hier naar de website van IMC Weekendschool 

Wil je ook een donatiecode ontvangen? Boek dan een Locatie met Meerwaarde(n). Bij elke boeking komt er een bedrag vrij om te doneren. Lees hier hoe dat werkt.  

 

Je ontvangt een donatiecode wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) hebt geboekt (na je event). Donatiecode invullen

 

 

naar alle goede doelen

Onderwijs voor jongeren uit achterstandswijken

Logo IMC Weekendschool Extra afbeelding van IMC Weekendschool Extra afbeelding van IMC Weekendschool

naar alle goede doelen