DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
0
3
1

Lang leve de file en de Polderij!

Blog over de opening maart 2018

We keken allebei een beetje ontgoocheld naar onze mobiele telefoon. Respectievelijk anderhalf en ruim een uur vertraging op weg naar huis…... Het is natuurlijk ook het lot tarten, om 5 uur weg willen rijden bij een locatie net onder Rotterdam. Dus besloten we van de nood een deugd te maken en een hapje mee te eten na de opening van de Polderij, tussen alle familie en relaties van kersverse eigenaren Joyce en Tom.

En dat bleek bepaald geen straf! Normaal gesproken mag ik van mezelf nooit meer dan twee bitterballen (je moet wat om in deze branche nog enigszins in vorm te blijven), maar op pastinaakballetjes met met abrikozenketchup en kruidenkwark kun je natuurlijk wel heerlijk los gaan. Zeker wanneer deze zijn voorafgegaan door een heerlijk venkelsoepje (om precies te zijn venkelsoep met kokos, sinaasappelzeste, zoete miso en peterselieolie, zie hieronder het hele verukkelijke menu van die dag), bietentapenade en quinoa met gegrilde groenten.
Inderdaad, een geheel vegetarisch menu. Dat is standaard in de Polderij, al is het wel mogelijk om ook vleesgerechten te laten serveren. Zo heb de eerste winst om je bijeenkomst duurzaam te organiseren meteen al binnen!

De opening van de Polderij in Maassluis      Tijdens de opening van de Polderij werden alle ruimtes uitgeprobeerd

Natuur als belangrijkste ingrediënt
De Polderij is een bijzondere plek, helemaal nieuw opgetrokken in een langhuisboerderij uit 1912 aan de dijk net buiten Maassluis. Eigenaresse Joyce is afgestudeerd psycholoog en volgde een minor omgevingspsychologie. Zij weet dus wat een omgeving kan doen met je brein. Dat zie je terug in de inrichting. Het meest basale deel van onze hersenen (ons reptielenbrein) wordt namelijk direct beïnvloed door je omgeving en signaleert: het is hier veilig (of niet, dat kan ook natuurlijk). Pas dan kunnen de beide hersenhelften hun werk doen, kan de samenwerking beginnen en de creativiteit gaan stromen. Bij de Polderij  zijn alle vergaderruimtes ingericht op basis van wetenschappelijk onderzoek, met natuur als belangrijkste ingrediënt.

Vanuit je kern
Dat het werkt, werd direct duidelijk. Onderdeel van de opening waren diverse workshops, met als prikkelend thema ‘Vanuit je kern’. Ik mocht aanschuiven in de ruimte op de zolder, de Rechterbovenkamer. Wat volgde was een persoonlijke interactieve workshop, waarbij er ruimte was voor een persoonlijk verhaal dat de aanwezigen tot tranen toe roerde. Over veilig gesproken!

De ruimtes zijn stuk voor stuk prachtig, met veel licht, wit en natuurlijke materialen. In de Schuur beneden kun je tot 100 mensen kwijt, maar ook met minder is het er prima toeven. En dan zijn er nog 5 andere ruimtes voor vergaderingen, brainstorms of workshops. De Polderij ligt in een natuurgebied, maar is heel goed bereikbaar met het OV en met de auto. We hebben er weer een pareltje bij in Zuid-Holland!

De koks van de Polderij zijn hard aan het werk     Mirjam Kuggeleijn en Esther Wouters genieten van de hapjes van de Polderij

Breinkost van de Polderij tijdens de opening:

Ontvangst met koffie, thee en peren-haverkoekblokjes 
Openingsborrel met wortelsap met gember en sinaasappel 
Borrel plateaus met olijven, noten, broden, kazen en crudité  
Bietenspread met appel en witlof  
Venkelsoep met kokos, sinaasappelzeste, zoete miso en peterselieolie 
Pastinaakburgers met abrikozenketchup en kruidenkwark 
Quinoasalade met geroosterd groen, dukkah en yoghurt 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.