DONATIES GOEDE DOELEN
0
4
1
4
0

Locaties met meerwaarde(n), een idee van Mowlam

juni 2015

Het idee voor Locaties met meerwaarde(n) is al een paar jaar geleden ontstaan. Esther Wouters wilde echt gaan ondernemen met haar bedrijf Mowlam, maar dan wel met een sociale onderneming. Ze noemde het heel treffend 'de Mowlam dans'. Lees hier de blog die ze er destijds over schreef.

De Mowlam dans

Toen ik ruim twee jaar geleden als ZZP-er begon, had ik echte ondernemerszin. Niet alleen werken als projectleider en dagvoorzitter, maar van Mowlam een echt bedrijfje maken, dat had ik voor ogen. 

De realiteit werd dat ik fulltime de leukste opdrachten deed en daarnaast druk was met website, BTW aangiftes en wat er al niet meer met zelfstandigheid gemoeid is. Laten we zeggen een uurtje of 50 in de week. Erg? Nee, heerlijk. Wie moppert er in deze tijd nou over een volle opdracht-portefeuille. Maar ondernemen was het niet. 

In november had ik voor het eerst een bug; een opdrachtgever waarvoor ik voorlopig wel twee dagen in de week had vrijgehouden, meldde dat de opdracht nog even niet los zou komen. A blessing in disguise. Want door de lichte stress die ontstond, ging de ondernemer in me zich roeren. Oude plannen vielen van de plank, gewoon ’s-ochtends als ik net wakker was mijn bed in, om me te achtervolgen tot in de douche, op de achterbank plaats te nemen bij het autorijden, er was geen ontkomen aan: ondernemingszin. 

Maar dan op de Mowlam-manier. Ik bedoel: het is ondernemen en dat gaat over geld verdienen, maar op de Mowlam manier gaat dat ten gunste van zoveel mogelijk mensen. In een zakelijke sfeer, resultaatgericht, met de menselijke maat en met oog voor ieder die om welke reden dan ook op achterstand staat. En samen met jou. Want dit is waar het bij Mowlam over gaat: iedereen doet mee. Op de arbeidsmarkt. In de samenleving. Op school. Een echte kans krijgen.

>> lees verder op de website van Mowlam

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.