DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
3
3

Locaties waar je een groot én duurzaam event kunt organiseren

Inspiratie

>> Meer tips over hoe je duurzaam kunt organiseren? Bestel gratis ons whitepaper 'Maak je impact positief'


Bij de organisatie een vergadering of van een klein event is het best makkelijk om duurzaamheid mee te nemen. Maar wat als je een groter event organiseert? Met meer dan 200, 500 of wel 1000 gasten? Dan hebben we 3 tips voor je: locatie, locatie, locatie. Want juist met grotere volumes kun je met je locatiekeuze een enorm verschil maken in duurzame impact.

Met deze locaties zit je altijd goed (in volgorde van groot, groter, grootst)!

Kapellerput, grootste zaal 260 pax.
 

Bij Kapellerput in Heeze halen ze de inspiratie uit de natuur. Welbewust omgaan met de omgeving is het uitgangspunt en het DNA van de organisatie.  De plek, midden in de Brabantse natuur, is er perfect voor.  Hier is buiten het nieuwe binnen. Kapellerput helpt je met alle liefde buitenbeleving aan je event toe te voegen. In alle aspecten van de bedrijfsvoering is duurzaam denken hier de norm. Er zijn ook nog 96 hotelkamers om je gasten te laten overnachten.

Mennorode, grootste zaal 330 pax.
 

Mennorode op de Veluwe heeft 172 één- en tweepersoonskamers klaarstaan om je gasten helemaal op te laten gaan in een duurzame beleving. Mennorode is het meest duurzame conferentiehotel van de Veluwe. Ze gaan daarbij verder dan de gebruikelijke keurmerken. Bijvoorbeeld door maar liefst 1000 zonnepanelen op het dak. Mennorode verleidt hotelgasten graag om iets minder lang te douchen. De gasten mogen deze liters vervolgens doneren aan een waterproject naar keuze. De duurzame beleving wordt benadrukt door de schitterende ligging, midden in de natuur: aan Kroondomein het Loo en met maar liefst 10 hectare privégrond naast de deur. Het is zelfs mogelijk je event volledig klimaatneutraal te organiseren.

Spant, grootste zaal 780 pax.

Foto boven dit artikel is van het duurzaam vernieuwde Podium 1

Ieder bezoek aan Spant Bussum is 100% CO₂-neutraal.  Daarmee zijn ze een van de duurzame koplopers binnen de theater- en evenementenbranche. Elk jaar berekent een externe partij de uitstoot die gemoeid is met alle activiteiten bij Spant! De hele keten wordt meegenomen in de berekening, zelfs het vervoer van bezoekers naar de locatie. Op basis van die cijfers wordt er aan alle knoppen gedraaid die de uitstoot verder verminderen. Biologisch en meer plantaardig eten en drinken, het voorkomen van verspilling, zonnepanelen, groene energie en tal van andere maatregelen zorgen hiervoor. Wat echt niet voorkomen kan worden aan uitstoot, wordt gecompenseerd door in duurzame projecten elders te investeren. Bij alles denkt Spant duurzaam. Zo werd voor de verbouwing van het grote podium 1 het vilt van de wandpanelen gemaakt van gerecyclede petflessen en gecoat met leer van een restproduct en is ook de  vloerbekleding van gerecycled materiaal

Meervaart, grootste zaal 800 pax.
 

Als bekroning op de vele duurzame aanpassingen van de afgelopen jaren heeft de Meervaart in Amsterdam het BREEAM-NL In-Use certificaat ‘Very Good’ ontvangen. Daar zijn ze met recht supertrots op! Het is de bekroning van alle inspanningen die de locatie elke dag weer doet om verspilling tegen te gaan, minder energie te verbruiken, duurzaam in te kopen en het pand verder te verduurzamen. Ook in inclusieve programmering spant Meervaart de kroon.

Jaarbeurs, grootste zaal 1500 pax.
 

Jaarbeurs was onbetwist de eerste écht grote locatie die werk maakte van duurzaamheid. Met miljoenen bezoekers per jaar kunnen ze echt verschil maken in de  verduurzaming van de branche en hun omgeving. Dat doen ze dan ook met verve. In de dagelijkse bedrijfsvoering is er eigenlijk niets, waar niét over wordt nagedacht.

Jaarbeurs werkt toe naar een positieve impact. Door meer energie opwekken dan te gebruiken, alle kringlopen te sluiten met een zero waste aanpak, duurzaam in te kopen, circulair te denken, het voorkomen van voedselverspilling, duurzame catering en groen vervoer. Is er een grote locatie waar je nóg gemakkelijker kunt komen met het OV dan Jaarbeurs? Als je gaat uitrekenen wat dat per jaar scheelt aan uitstoot, kom je uit op duizelingwekkende cijfers.
Jaarbeurs draagt zelf ook actief duurzame kennis uit. Op eigen events én op events die anderen bij hen organiseren. Er is ondersteuning bij een circulaire aanpak voor iedereen die er een event of vergadering organiseert.

De laatste jaren krijgt diversiteit en inclusie extra aandacht. Studenten van de Spelderholt academie werken mee in de catering. Jaarbeurs helpt mee events te organiseren voor jongeren en steunt events met diversiteit en inclusie als onderwerp. Jaarbeurs vindt hun mvo beleid zo belangrijk, dat ze een ‘Chief People & Sustainability Officer’ in dienst hebben.

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.