Donaties goede doelen 2022
0
0
0
2
3

Maak je evenement toegankelijk voor iedereen

Inspiratie Maak je evenement toegankelijk voor iedereen

We kennen allemaal de verhalen van mensen die aangewezen zijn op een rolstoel. De locatie heeft een ingang met een trappetje waardoor ze niet naar binnen kunnen. Het toilet is onbereikbaar of te klein. Er is geen lift in het gebouw waardoor ze de helft van het programma moeten missen, als het op de bovenverdieping is. Enorm vervelend.

Niet alleen voor degene die in de rolstoel zit, maar ook voor de organiserende partij die tekort is geschoten. Iedereen voelt zich ongemakkelijk. Echte gastvrijheid is immers inclusief.

Daarom vermelden we vanaf nu bij elke Locatie met Meerwaarde(N) of deze rolstoeltoegankelijk is. Je kunt het criterium rolstoeltoegankelijk aanvinken bij ‘uitgebreid zoeken’ op de homepage. In je zoekresultaten worden daarna alleen de rolstoeltoegankelijke locaties getoond.

Overigens is rolstoeltoegankelijk niet hetzelfde als rolstoelvriendelijk. Daarbij gaat het ook om de bereikbaarheid van de catering, goed zicht op het podium en hoe in alles rekening wordt gehouden met mensen in een rolstoel. Ook zegt het niets over de toegankelijkheid van de locatie voor mensen met een andere beperking, zoals een visuele of auditieve.

Wil je meer lezen over echte toegankelijkheid van je evenement of locatie, kijk dan eens op partnerpagina van Welkom. Je kunt daar ook het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ bestellen. Boordevol tips over de toegankelijkheid van festivals, b2b evenementen en locaties.

Screenshot van het uitgebreid zoekenveld en vakje rolstoel vriendelijk

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.