DONATIES GOEDE DOELEN
0
4
4
3
8

Meer aanvragen en een lekkere pot geld voor de goede doelen

Terugblik op 2022

Heb jij dat ook? Dat de Corona-jaren een wat vage plek in je geheugen innemen? Wanneer de eerste lockdown was weten we nog wel precies, maar daarna lijkt het voor ons een lange mistige tijd zonder al te duidelijke ankerpunten. Wij werkten allebei weer meer als ZZP-er naast Locaties met Meerwaarde(N). Vooruitkijken, iets waar we meestal best wel goed in zijn, lukte even niet.

In het begin van 2022 trok de mist op. ‘Zou het nu dan echt weer..?’ zeiden we tegen elkaar. En eerlijk gezegd: 2022 heeft onze verwachtingen overtroffen. Het aantal aanvragen voor bijeenkomsten en events bij Locaties met Meerwaarde(N) lag zelfs hoger dan in 2019, dus hoger dan in het jaar vóór Corona. Dat is goed nieuws voor de locaties, maar ook voor onze goede doelen.

Fijn gevulde donatiepot

Want bij elke aanvraag bij Locaties met Meerwaarde(N) gaat er een euro in de goede doelen pot. En als je je event bij een locatie organiseert die je via onze site hebt gevonden, ontvang je ook nog een code waarmee je een grotere schenking mag doen aan een goed doel namens ons. Als klant kies je op de website aan welk goede doel je het bedrag ten goede wil laten komen. Samen de wereld mooier maken met elk event, dat is het idee. Dit jaar hebben we een mooi bedrag van 1060 euro bij elkaar gespaard, dat eind 2022 is overgemaakt naar de goede doelen.

Welke goede doelen kozen jullie?

Wat kozen onze klanten dit jaar vooral? De grootste schenking van dit jaar gaat naar de ‘Stichting van het Kind’. Een stichting die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen die niet thuis kunnen wonen, een kwetsbare doelgroep. Zij proberen ‘een slechte start om te buigen in een stralende toekomst.’ Iets dat onze boekers van harte blijken te ondersteunen. Want ook de IMC Weekendschool, met een vergelijkbare doelstelling, deed het goed. Zij staan op de tweede plaats van het lijstje van meest gekozen goede doelen. IMC weekendschool organiseert oriëntatie op werk en maatschappij voor jongeren uit achterstandswijken. Jongeren gaan op zondag vrijwillig naar school om kennis te maken met een netwerk van professionals uit uiteenlopende vakgebieden. IMC Weekendschool ontvangt geen subsidie van de overheid, dus giften zijn meer dan welkom.
Op de derde plaats staat Stichting Burgwachtershuisjes, een goed doel dat past bij de meerwaarde ‘bewaren van cultuurhistorie’. Brugwachtershuisjes krijgen een nieuwe bestemming en worden zo behoed voor sloop en verval. Het was trouwens een feestelijk jaar voor deze stichting, want ze bestonden in 2022 10 jaar. Een jubileum waar wij ze een mooi cadeau voor konden geven in de vorm van een schenking.

Op naar een prachtig 2023

Dank jullie wel. Voor mooie aanvragen, fijne samenwerking en omdat iedereen zo zijn best doet er het beste van te maken in deze lastige tijd. Op naar een duurzamer, socialer 2023 waarin we samen zuinig zijn op cultureel erfgoed. De goede doelenteller zetten we weer op nul. We kijken weer met plezier vooruit en zien je graag terug in het nieuwe jaar!

Mirjam en Esther

 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.