DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
6
0

Stichting van het Kind

Niet iedereen in Nederland krijgt dezelfde kansen. Zo zijn er zo’n 50.000 kinderen waarbij de jeugd niet vanzelf gaat, doordat zij niet thuis kunnen wonen. Meer dan de helft van deze kinderen woont in een leefgroep of gezinshuis. Anderen in een pleeggezin. Stichting van het Kind helpt deze kinderen met concrete en praktische projecten.

Deze kinderen kennen een moeilijke start in het leven. Zaken die voor de meeste kinderen vanzelfsprekend zijn, zijn voor kinderen die niet meer thuis wonen vaak niet weggelegd. De hulp van Stichting het Kind heeft vier pijlers: ontplooiing, ontmoeting, ontspanning en voorlichting. Ze helpen om een slechte start om te buigen in een stralende toekomst, waarin deze kinderen op hun beurt een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Voorbeeldprojecten

Met het Sportproject worden pannakooien en calisthenicspleinen geplaatst op jeugdzorg locaties. Voor kinderen die graag willen sporten bij een sportvereniging maken zij sportcontributies mogelijk. En voor de groepen en gezinshuizen zorgen ze dat er voldoende sport- en spelmateriaal is, zodat zij na schooltijd buiten kunnen spelen.

Met het project Meedoen in de Samenleving maken zij onder andere bijles mogelijk en plaatsen Memo velden. Met dit project helpen ze kinderen die achterlopen in de ontwikkeling.

Een dagje uit is iets wat veel kinderen die niet thuis kunnen wonen niet kennen. Met het project Samen eropuit zorgen zij ervoor dat leefgroepen en gezinshuizen een dagje uit kunnen naar een attractiepark of dierentuin.

>> naar de website van Stichting voor het Kind

* Je ontvangt een donatiecode wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) hebt geboekt (na je event).

Logo Stichting van het Kind Stichting van het Kind Stichting van het Kind