Donaties goede doelen 2020
0
0
0
2
0

Voedselverspilling is niet nodig

Instock zet voedselverspilling op de kaart Voedselverspilling is niet nodig

Wist jij dat eenderde van al het voedsel wordt verspild? Wereldwijd is dat 1,3 miljard ton per jaar. Eten weggooien gebeurt in de gehele voedselketen. Instock brengt hier verandering in door te koken met reststromen.

Elke dag maken de koks nieuwe verrassende gerechten met producten die anders worden verspild. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is.

Restaurants met vergaderzaal

Dat doen ze in hun restaurants in drie grote steden.Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren en borrelen, maar ook met je team vergaderen of een kleine bijeenkomst organiseren. Daarbij ondernemen ze nog van alles om ons bewuster te maken van voedselverspilling en hoe dit te voorkomen. Onder meer met de Foodtruck, die je kunt inzetten voor events en festivals. 

Instock Foodtruck

Een oude Mercedes Benz brandweerwagen, omgebouwd tot een groene food truck. Wie wil dat nou niet op zijn evenement? ’s Ochtends halen de ‘food rescuers’ producten op bij Albert Heijn filialen in de buurt van jouw event. Die kunnen daar niet meer verkocht worden, maar ze zijn nog wel helemaal prima en voldoen aan alle wettelijke eisen.Daarmee worden heerlijke culinaire verrassingen gemaakt.. Dit kan variëren tussen warme maaltijden, salades, tosti’s, soepen, quiches en sapjes. >> lees meer en reserveer. 

Instock Market

Instock heeft ook een online marktplaats tegen voedselverspilling. Met InstockMarket.nl verbinden zij overschotten en imperfecte producten aan de horeca. De producten worden verzameld op hun nieuwe food rescue center; een sorteercentrum waar alles wordt gecontroleerd en online gezet. Chefs kunnen dagelijks online bestellen wat er ‘in stock’ is. Op deze manier willen de initiatiefnemers stimuleren dat horeca serveert wat er in Nederland voorhanden is. Zo verwachten ze elke maand 50.000 kilo eten van de verspilling te redden.

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.