DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
0
1
4

De magie van de NDSM-werf – voor vergaderen of een event

Inspiratie

Het gratis pontje vanaf Amsterdam CS doet er wel ruim 10 minuten over. Het versterkt het ‘middle of nowhere’ gevoel, dat je direct bekruipt als je voet aan wal zet op het oostelijke deel van de NDSM werf. Culturele vrijplaats van Amsterdam-Noord, voormalig scheepswerf. Een ruig stukje Amsterdam dat nog onontgonnen lijkt. Je vindt er steeds meer unieke en bijzondere event- en vergaderlocaties.

Het doet me een beetje denken aan de jaren ’80, aan plekken waar ik van mijn moeder niet mocht komen, aan Berlijn, aan Heroes van David Bowie, aan jongerencentra met vol gekalkte muren en graffiti. Nou ja dat.

Evenementen en horeca op NDSM-werf

Maar er zindert meer. Helemaal onontgonnen is de NDSM-werf namelijk niet meer. Hier en daar piepen nieuwe initiatieven door de rafelrand van de stad heen. Evenementen, horeca en creatieve bedrijven vinden hier steeds meer hun plek. Het bekendste eetcafé heet ook zo: Pllek, compleet met strandje en terras met uitzicht over het IJ. Je vindt er ook hippe tentjes met tot de verbeelding sprekende namen als Noorderlicht, Sexyland. Een waanzinnig straatartmuseum, Het Hearthcorelab, Greenpeace en de vele kunstzinnige ateliers. 

Vergaderen op de NDSM-werf

Even verderop ligt de GeWoonboot. Een autarkische woonboot, want zij voorziet in haar eigen energiebehoefte en zuivert haar eigen afvalwater. Duurzaamheid aan boord komt terug in zowel de techniek van de boot als in de bedrijfsvoering. Je kunt er heerlijk vergaderen of brainstormen, even weg van de stad en op een bijzondere en ‘eerlijke’ plek.

Industriële brainstormlocatie

Wil je uitzicht op de werf waar in de jaren ’80 nog grote schepen werden verbouwd? De NDSM werf is bij uitstek een plek waar het goed nadenken is over maatschappelijke thema’s, want hier worden ook (creatieve) producties ontwikkeld voor mensen en maatschappelijke organisaties die een andere koers willen varen.

Rondleiding op de NDSM-werf

Aanrader is een rondleiding op de NDSM-werf. Meestal worden die door de gebruikers (kunstenaars) van de werf gegeven en geven een mooi beeld van de ontwikkeling en activiteiten die hier plaats vinden. Vraag ernaar bij de locatie waar je jouw bijeenkomst organiseert.

Meer locaties in Amsterdam-Noord

Met de komst van de Noord-Zuid metrolijn, is heel Amsterdam-Noord een stuk bereikbaarder geworden. Locatie Hoogtij heeft nu ineens een metrostation voor de deur! Maar je kunt natuurlijk ook nog gewoon het pontje naar IJ-plein pakken. Hoogtij is net begonnen en nu al razend populair, vanwege de plek, het uitzicht en het fantastische eten.

Of ga naar de Ceuvel (pont Buiksloterweg), een uniek duurzaam stedelijk experiment. Eigenlijk is het een circulaire stad in het klein. De locatie is opgebouwd uit oude woonboten, rondom de boten reinigen waterplanten de ooit vervuilde grond. Terwijl in 10 jaar deze ‘verboden tuin’ wordt gereinigd, kun jij in dit artistieke en duurzame decor een bijeenkomst organiseren tot wel 125 mensen.

Toekomst van het NDSM-terrein

De ontwikkelingen gaan razendsnel in dit alternatieve, culturele stukje Amsterdam. Laten we hopen dat de unieke sfeer behouden blijft, zodat we er nog lang van kunnen genieten. Voorlopig vind je bij deze Locaties met Meerwaarde(n) nog die unieke mix van vrijheid, cultuur en originaliteit. 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.