DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
1
0

Gelanceerd!!

23 september 2016

Op vrijdagmiddag 23 september vond de officële lancering plaats van Locaties met Meerwaarde(n). Het prachtige gebouw van Rozet in Arnhem vormde het decor hiervoor. Een verslag:

De overheerlijke gebakjes van Locaties met Meerwaarde(n)

  • "Ik zal de organisaties waar ik zelf cursussen, congressen en bijscholingen volg attenderen op Locaties met Meerwaarde(n)"
  • "Ik ga een linkje op mijn eigen website plaatsen"
  • "Ik vier mijn 5 jarig bestaan op een van jullie locaties"
  • "Ik ga zeven mensen gericht een mail sturen om Locaties met Meerwaarde(n) bij hen onder de aandacht te brengen."

Zomaar een greep uit de acties die mensen enthousiast opschreven na de presentatie van Locaties met Meerwaarde(n). Ze schreven ze op een blaadje, vouwden er een vliegtuigje van en schoten deze na aftellen allemaal tegelijk de lucht in richting podium. Onder grote hilariteit. Zo lanceerde het publiek samen en met kracht tegen half 6 op een zonnige vrijdagmiddag de sociale onderneming Locaties met Meerwaarde(n) in het auditorium van Rozet in Arnhem. 

Bekijk het filmpje van de lancering

Rozet is een van de MVO locaties die is opgenomen op de website Locaties met Meerwaarde, die door Mirjam Kuggeleijn en Esther Wouters in het leven is geroepen. 

Mirjam Kuggeleijn en Esther Wouters op het podium tijdens de lancering van Locaties met Meerwaarde(n) in september 2016

In een korte bedrijfsvideo legden de onderneemsters uit hoe deze is ontstaan ‘Mirjam en ik hebben voor projecten vaak naar evenementenlocaties gezocht en hebben deze vaak moeilijk kunnen vinden, omdat veel locaties heel goed zijn in commercieel werken en goed zijn in de dienstverlening, maar niets doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl daar wel ons hart ligt’, vertelt Esther. ‘Op een dag ontstond het idee deze evenementenorganisaties ‘die iets extra’s doen voor natuur, cultuur of mens’ te verzamelen op een website’. Mirjam legt uit hoe het werkt: ‘je gaat bij ons op de website op zoek naar een prachtige locatie, heb je die gevonden dan vraag je via de button informatie aan bij de locatie en je maakt direct met hen de afspraken. Over catering, over techniek, over de zaalhuur, over de kosten. En als je evenement is geweest, krijg je van ons 5% korting op je eindfactuur.’

Bekijk de bedrijfsvideo van Locaties met Meerwaarde(n)

Door een locatie te zoeken op de website, steun je ook goede doelen. Bij elke informatie-aanvraag gaat er een euro van de website naar goede doelen en bij het delen van de website via social media nog eens een euro. Ook de 5% korting kan de boekende klant via de website aan een goed doel schenken.

Stichting Burgwachtershuisjes is een van die goede doelen, Frank Moerman was aanwezig en vertelt, dat de bijzondere en vaak architectonische gebouwen waarin vroeger de bruggen werden bediend anders verloren dreigen te gaan. Stichting Burgwachtershuisjes ijvert om de vaak kleine huisjes een nieuwe bestemming te geven. Wat dat allemaal kan zijn? Moerman noemt een flexplek, waarbij het mensen de mogelijkheid biedt het huisje voor een dag te reserveren. Er kan gerust, gewerkt of gestudeerd worden. Of worden getekend, geschilderd, geschreven en muziek gemaakt. Er kunnen ontmoetingen, brainstormsessies en workshops plaatsvinden. Maar ook worden er wel hotelkamers in gemaakt of een huisje wordt gebruikt als kantoorruimte. 


Misschien kunnen sommige brugwachtershuisjes ook wel als Locatie met meerwaarde gaan functioneren, mijmerde Moerman, al is het probleem al gauw dat er niet meer dan 3 mensen in zo’n huisje passen. De mensen in de zaal lachten. Het 5 verdiepingen tellende gebouw van Rozet kent dit probleem niet. Het is alweer genomineerd voor een architectuurprijs, als mooiste gebouw van de wereld ditmaal, maar dat is niet de reden dat het een Locaties met Meerwaarde is geworden. Aletha Bitter van Rozet somde de MVO aspecten op: "een duurzaam gebouwd gebouw, waar op een laagdrempelige manier allerlei bevolkingsgroepen worden verbonden via culturele activiteiten en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek vinden".
Dat is 3 keer raak dus: zowel de categorie natuur, cultuur als mens scoort Rozet op de website locatiesmetmeerwaarde.nl. Rozet draagt de titel Locatie met Meerwaarde met trots. 


Dat geldt ook voor Parc Spelderholt, waarvoor Bart de Walle het woord doet. Zij zijn een evenementenlocatie die als doel heeft mensen met een verstandelijke beperking op te leiden. Organiseer je je evenement in hun door groen omgeven kasteel, dan staat alle dienstverlening in het teken van de scholing van deze bijzondere doelgroep.

Het publiek dat op de lancering is afgekomen bestaat uit netwerkcontacten, collega’s, vrienden en familie van de ondernemers. ‘Wat in het leven doe je alleen, zegt Esther: we hebben jullie nodig om Locaties met Meerwaarde te laten groeien. Getuige de acties die op vliegtuigjes worden gelanceerd levert dit de komende tijd een social media bom op en talloze mails naar netwerkcontacten. Wie naar de eerste boeking leidt ontvangt een waardebon van 200 euro, in te wisselen bij een Locatie met Meerwaarde. Dat kan een boeking voor een evenement zijn, een vergadering met meerdere personen, een training. De 16 locaties die nu al op de website staan bieden de winnaar een keur aan mogelijkheden. Hotelovernachtingen, saunabezoek, diner en zelfs een mantelzorgarrangement, alles is mogelijk.

Na de prestentatie zijn er bubbels, een toast, en wordt er geïnspireerd nagepraat op het terras van Rozet met uitzicht over Arnhem. 
Mirjam en Esther stralen. ‘Er gaat veel geld om in de evenementenbranche, en wij willen de wereld met elk evenement een beetje mooier maken’. 

>> Bekijk alle foto's van de lancering op Facebook

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.