Donaties goede doelen 2020
0
0
7
6
0

Groot event, kleine footprint

Vijf tips voor een XXL locatie Groot event, kleine footprint

Jij staat op het punt om een groot evenement te organiseren. Rond de duizend mensen komen er, misschien wel meer. Een supermooie uitdaging, maar je wilt ook graag rekening houden met de footprint die je achterlaat met zo’n grootschalig event.

Het woord evenementenschaamte bestaat gelukkig nog niet, laten we dat maar zo houden! Er is best veel wat je kunt doen, zeker wanneer je er vanaf de start van de organisatie rekening mee houdt. En nee, dat hoeft helemaal niet meer te kosten. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat je geld bespaart.

Verduurzamen in vier gebieden

Het verduurzamen van events gebeurt vaak pas achteraf. Terwijl het veel effectiever (en vaak ook efficiënter en dus goedkoper is) om vooraf een aantal zaken te regelen. Bij het organiseren van grote evenementen zijn er vier gebieden waar je kunt verduurzamen: energie, mobiliteit, eten & drinken en sociale duurzaamheid.

Voor elk onderdeel is er laaghangend fruit, en zijn er tips en maatregelen die je direct kunt toepassen. Een aantal; voorbeelden vind je in ons E-paper, dat je hier kunt aanvragen.

Vind goede partners

Wat ook enorm kan schelen, is het inzetten van mensen en toeleveranciers met dezelfde mindset als jij: een prachtig event neerzetten, maar óók rekening houden met people, planet profit. Dit soort ondernemers vind je op onze ‘tips voor MVO organiseren’ pagina.

En last but not least: kies een locatie die bij je doelstelling past. Vier XXL locaties met meer waarden:

Amsterdome

Een plenaire ruimte voor wel 1000 gasten en plenty break-out ruimtes in een circulaire locatie met een bijzonder uiterlijk. Je gasten inspireren is word je hier wel heel makkelijk gemaakt: na binnenkomst zijn de meeste mensen verkocht. Werkelijk aan alles wat je ziet kleeft een mooi verhaal: het bijzondere plafond, de stoelen van oude koelkasten, de bar van zeecontainers waarin de dome zelf ooit opgeslagen lag.  De Amsterdome geeft je gasten een ruimtelijk, beetje spacey gevoel, wat niet zo gek is als je bedenkt dat het gebouw zijn geschiedenis in de luchtvaart heeft. 

Garden of Amsterdam

De Arendshoeve ‘the Garden of Amsterdam’ is een grote showkas, die vol staat met de meest geweldige bloemen en planten. Deze vormen het decor van jouw congres, receptie, diner of feest. De ruimte is dan ook helemaal vrij in te delen én in te richten met bloemen en planten. De duurzame kas is nagenoeg zelfvoorzienend. Verwarming vindt plaats door gebruik te maken van warmte die vrijkomt bij vergisting. De warmte wordt geleverd door het naastgelegen bedrijf, een afvalverwerker. Hiervoor werd speciaal een buizenstelsel aangelegd. De kas zelf heeft driedubbel glas en voorzien van energieschermen. Superduurzaam én supercool dus!

De Meervaart

Een fijne locatie voor congressen met parallelle programmering in verschillende zalen. Door de verschillende niveaus en eigen hoekjes in de Meervaart, heb je helemaal niet het idee dat je in een XXL locatie bent. Toch kun je er grootse evenementen organiseren. De leefkuil beneden is de uitgelezen plek voor een informatiemarkt met stands of tafels. Naast de twee theaterzalen kun je beschikken over lekker veel vergader- en break-out ruimtes. De locatie is uitstekend bereikbaarheid met het OV; de tram stopt voor de deur en je bent ver van alle drukte in het centrum van Amsterdam. Tip: een wandeling langs de Sloterplas in de pauze biedt je bezoekers een extra groene beleving.

Midden Nederland Hallen

Een locatie die voor 5000 mensen een smooth georganiseerd evenement kan leveren en waar je niet hoeft te zoeken naar de ingang, kom daar maar eens om in de rest van Nederland. Van de buitenkant lijkt de kubus misschien niet persé hip and happening, maar binnen is dit een state-of-the-art locatie. Grote evenementenruimten die vrij in te delen zijn, fantastische technische faciliteiten, mooie industriële inrichting, 19 break-outs (what?!) en hé, doe gerust iets met veel stroom, want dat komt hier rechtstreeks van de zonnepanelen op het dak. De Midden Nederland Hallen liggen dichtbij de A1. Tip: zorg dat je bezoekers met hun banden op spanning naar huis gaan, dat scheelt een hoop CO2 uitstoot.

Spant!

Licht, fris, duurzaam, veel planten: Spant! heeft al jaren een nieuw jasje. Sinds de grote verbouwing is alles hier duurzaam geregeld. Mocht er toch nog wat CO2 uitstoot gemoeid zijn met je eventorganisatie, dan compenseren ze die. Dat is een groen verhaal waar jij mee aan kunt komen bij je gasten! Verder valt er gewoon een hoop te genieten. Van het bijzondere eten, de lekkere ruime opzet van de hele locatie,  de jarenlange ervaring met alle soorten events, het fijne maatwerk en natuurlijk de prima bereikbaarheid. Tip: stimuleer je bezoekers met de trein te komen. Station Bussum Zuid én intercity station Naarden-Bussum liggen op 10 minuten loopafstand

Meer nieuws

Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.