DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
1
3

Koninklijke Jaarbeurs: vijf keer Locatie met Meerwaarde(N) voor natuur

>> Meer tips over hoe je duurzaam kunt organiseren? Bestel gratis ons whitepaper 'Maak je impact positief'


Iedereen kent de Jaarbeurs wel. We snappen dat je bij een ‘groene locatie’ niet direct aan de Jaarbeurs denkt. Toch is dat onterecht. In 2030 is de Jaarbeurs de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen en events in Europa. Hoe ze dat zo zeker weten? Aan dat doel wordt al jarenlang nauwgezet gewerkt. Met succes.

Esther & Mirjam van Locaties met Meerwaarde(N): “Wij waren al een tijdje op zoek naar een locatie die ruimte kan bieden aan grotere events en congressen. Maar dan wél een die echt bij ons past. Al snel kwam Jaarbeurs in beeld. Koninklijke Jaarbeurs kan met miljoenen bezoekers per jaar echt verschil maken in verduurzaming en dat doen ze met verve. In de dagelijkse bedrijfsvoering is er eigenlijk niets, waar niét over wordt nagedacht.”

Bij deze locatie is alles ‘ste’. De grootste, de centraalste, de meeste event- en vergaderlocaties bij elkaar, de bekendste. In al dat ‘ste’ is centraal blijven staan: jij als klant. De Jaarbeurs laat zien waarin een immens grote locatie klein kan voelen. Intiem, gastgericht en met oog voor details.


Voor elk event een eigen gebied bij Jaarbeurs

Wanneer je bezoekers aankomen in ‘jouw gebied’, vind je daar een eigen en intieme sfeer. Ieder gebied is uniek. Met een eigen verhaal, lay-out, spectaculaire verlichtingsmogelijkheden, faciliteiten.

  • Congrescentrum Jaarbeurs Media Plaza - Auditoriumgebied heeft veel verschillende soorten congres- en vergaderzalen, zoals het kleurrijke Auditorium, de Shuttle, de Barzone foyer en verschillende break-out rooms. Ideaal voor de middelgrote events tot 200 personen.
  • Congrescentrum Jaarbeurs Media Plaza - Polargebied bestaat uit een warme ontvangstruimte, de grote strak vormgegeven Polar congreszaal en acht omliggende sessiezalen. Congreszaal de Polar is een pareltje en geeft een echt ‘wow-effect’ aan jouw event. In deze zaal passen ruim 440 mensen.
  • Congrescentrum Jaarbeurs Supernova is de perfecte plek als je een kleinschalig congres wilt combineren met een beursvloer, (horeca)plein of expositie. Congrescentrum Jaarbeurs Supernova is heeft twee grote zalen die beiden 440 bezoekers aankunnen.
  • Wil je een heel groot congres organiseren, dan kun je in het sfeervolle Beatrix Theater terecht. Met de grote theaterzaal en de prachtige Maurits Foyer is het Beatrix Theater één van de grootste theaters van Nederland voor wel 2000 bezoekers.
  • Zoek je een centraal gelegen vergaderlocatie, die duurzaam is en waar de deelnemers makkelijk per trein kunnen komen? Naast Centraal Station Utrecht vind je Vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp. Er zijn maar liefst 30 vergaderruimtes, geschikt voor allerlei meetings zoals inspirerende brainstormsessies, trainingen, teammeetings en creatieve workshops. Maar ook een middelgroot event of klein congres hosten ze met gemak.

Zo is er altijd een ruimte die bij jouw bijeenkomst past. Elk gebied is afgeschermd van het grote geheel, waardoor je bezoekers veiligheid en intimiteit ervaren.

Duurzaamheidbeleid Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht werkt toe naar een positieve impact. Door meer energie opwekken dan te gebruiken, alle kringlopen te sluiten met een zero waste aanpak, duurzaam in te kopen, circulair te denken, het voorkomen van voedselverspilling, duurzame catering en groen vervoer. Daarvoor werkt men samen met partners zoals De Koekfabriek, Wastewatchers, Too Good To Go, Greendish, Trees for All en de Voedselbank.

Maar Jaarbeurs draagt zelf ook actief duurzame kennis uit. Op eigen events én op events die anderen bij hen organiseren. Er is ondersteuning bij een circulaire aanpak voor iedereen die er een event of vergadering organiseert.

De laatste jaren krijgt diversiteit en inclusie extra aandacht. Jaarbeurs is toegankelijk en studenten van de Spelderholt academie werken mee in de catering. Jaarbeurs helpt mee events te organiseren voor jongeren en steunt events met diversiteit en inclusie als onderwerp.

Jaarbeurs vindt hun mvo beleid zo belangrijk, dat ze een ‘Chief People & Sustainability Officer’ in dienst hebben.

Meerwaarde van Jaarbeurs

“Bij elke boeking via ons platform worden goede doelen gesteund. Omdat het bij Jaarbeurs vaak om grote events gaat, is dat gelijk een substantieel bedrag. Er kan bijvoorbeeld gedoneerd worden aan het Helen Downing Instituut, een goed doelen dat Jaarbeurs ook actief steunt. We zijn er trots op dat we de vijf prachtige en duurzame venues van Jaarbeurs toe kunnen voegen aan ons platform. Echt meer waarde(n) voor natuur en mens!”, aldus Mirjam en Esther. 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.