DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
8
8
3

No Social Waste: werk met je evenement aan een inclusieve arbeidsmarkt

Inspiratie

Bij Locaties met Meerwaarde vieren we de schoonheid van inclusie en diversiteit. Een wereld waarin iedereen een plek verdient, begint met een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen.

Een zinvolle tijdbesteding helpt mensen gelukkiger en gezonder te leven. Het gevoel van eigenwaarde stijgt en mensen ontwikkelen vaardigheden waardoor ze tegenslagen beter aan kunnen. Een veilige plek waar je je kunt ontwikkelen, is goud waard.

Onze mens-locaties staan symbool voor deze visie. Ze bieden meer dan alleen een werkplek; ze zijn broedplaatsen van kansen, groei en wederzijds respect. Een gevoel dat je mee kunt geven aan je gasten op jouw event. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden van locaties die het verschil maken:

Bovendonk - Hoeven (Noord- Brabant)

Bovendonk is een plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen tot professionals. Bovendonk is een eventlocatie met hoge service-standaarden, waar studenten mee mogen draaien in het team om zich het hospitality-vak tot in de puntjes eigen te maken. Hier krijgt iedereen de kans om te groeien in een ondersteunende en stimulerende omgeving, waar persoonlijke en professionele doelen worden gekoesterd. Het team van Bovendonk zal er alles aan doen om jouw event onvergetelijk te maken. Er wordt echt maatwerk geleverd en er is veel ruimte voor flexibiliteit. Je krijgt er een prachtig natuurgebied, een historisch gebouw en een fantastische binnenplaats bij.

Monte dos Três Moinhos (Portugal)

Bij Monte dos Três Moinhos wordt aan werkgelegenheid voor de regio gewerkt. De locatie ligt in een idyllische omgeving in Zuid Portugal, die de nodige uitdagingen kent op het gebied van water en biodiversiteit. De locatie biedt niet alleen een heerlijk en persoonlijk verblijf voor  zakelijke gasten, maar ook werkervaring en opleiding in de landbouw- en ecologische sector voor studenten. Deelnemers leren hier waardevolle vaardigheden en dragen bij aan duurzame initiatieven. Monte dos Três Moinhos gelooft in de kracht van de natuur als leermeester, waar geduld en zorg centraal staan. Dit zie je terug in elke keuze die de ondernemers maken.

The Colour Kitchen - Utrecht

Bij The Colour Kitchen draait alles om kleur, smaak en inclusie. Deze locatie biedt opleidingen en werkervaring in de horeca, met een bijzondere nadruk op diversiteit en sociale cohesie. Deelnemers worden opgeleid tot professionele koks, gastvrouwen en gastheren, terwijl ze leren samenwerken in een multiculturele omgeving. The Colour Kitchen gelooft in de kracht van eten om mensen samen te brengen, en dit zie je terug in hun levendige en gastvrije aanpak. Je gasten vinden hier een fijne plek in een cool gerenoveerd schoolgebouw, een hip restaurant, een terras en een theater plus foyer.

Het Wijnbouwcentrum - Groesbeek

Het Wijnbouwcentrum combineert traditie met inclusie door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden in de wijnbouw. Werknemers bij het Wijnbouwcentrum krijgen de kans om alles te leren over het proces van druif tot glas, inclusief het verzorgen van wijngaarden, oogsten en wijn maken. Door middel van hands-on training en theoretische lessen, worden mensen voorbereid op een carrière in deze  tot de verbeelding sprekende sector. Tel daarbij de lieflijke omgeving van het Groesbeekse heuvellandschap op, en je deelnemers hebben aan het eind van je event het gevoel dat ze op vakantie zijn geweest. Romantiek all over the place! Zijn je gasten alcoholvrij? Het Wijnbouwcentrum schenkt ook prachtige zelfgeperste vruchtensappen.

Parc Spelderholt - Beekbergen

Parc Spelderholt is een stralend voorbeeld van een locatie waar inclusie en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Deze unieke plek biedt jongeren en volwassenen met een beperking de kans om zich te ontwikkelen en te groeien. Dit geeft een positieve vibe aan je event waar je gasten zeker blij van worden. De studenten van Academie Spelderholt volgen een werk- en leertraject en kunnen kiezen uit een leergang in de uitstroomrichting horeca, dienstverlening of onderhoud. Ze vertellen jouw gasten er graag over. Door maatwerk en intensieve begeleiding helpt Parc Spelderholt mensen om hun talenten te ontdekken en te ontplooien, waardoor zij met zelfvertrouwen en trots kunnen bijdragen aan de samenleving.

Selma & Florien organiseerden pas geleden hun event bij Parc Spelderholt. Lees hier wat zij er over zeiden.

Hofclub Werken & Vergaderen

Hofclub Werken & Vergaderen is gevestigd in Utrechtse Werkbedrijven, een sociale werkvoorziening. Daardoor komen je gasten bij een uniek bedrijf binnen, een plek die anders zeker buiten hun blikveld zou blijven. Hier vind je een kleurrijke, positieve, mensgerichte sfeer.
De professionele event- en vergaderlocatie richt zich op het creëren van inclusieve werkplekken en vergaderfaciliteiten. Hier worden mensen getraind en begeleid om diverse ondersteunende rollen binnen de zakelijke dienstverlening op zich te nemen. Of het nu gaat om receptiewerk, facilitaire diensten of het ondersteunen van evenementen met horeca en hospitality, de Hofclub biedt mensen een professionele en gastvrije omgeving waar iedereen de kans krijgt om waardevolle werkervaring op te doen.

Door een van deze locaties te kiezen voor je event, zorgen we samen voor een wereld waarin iedereen meetelt en de kans krijgt om te bloeien.
 

Verbeter de wereld, begin bij je event!

Meer nieuws